Informateurs Coens en Bouchez consulteren middenveldorganisaties

Informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V).
BELGA Informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V).
Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn consultaties van het middenveld gestart. Dat laten ze weten in een mededeling. Het is niet de eerste keer dat dat gebeurt in de aanloop naar een nieuwe regering. Ook bijvoorbeeld Johan Vande Lanotte en Didier Reynders hielden afgelopen zomer een brede consultatieronde.

Informateurs Coens en Bouchez zijn op zoek naar andere mogelijkheden, weg van de tweedeling tussen een paars-gele of een paars-groene coalitie. Ze willen vanuit een "centrale as" vertrekken en zien met welke van de tien partijen er raakpunten gevonden kunnen worden.

Die opdracht lijken ze breed te benaderen. Ze willen opnieuw het middenveld en de economische spelers horen om tot een technische nota te komen. Vandaag ontvingen de twee het Monitoringcomité, de Nationale Arbeidsraad, de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven, de Federale Pensioendienst en het Planbureau. Morgen en volgende week gaan ze door met hun consultaties.

Coens en Bouchez moeten op 13 januari opnieuw verslag uitbrengen bij de koning.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JAN luytens

  Als je er na 7 maanden nog niet uit bent dan moet je niet de slimste van de klas zijn om te beseffen dat het enige wat er nog in zit een gedwongen huwelijk tussen de trado's is om aan de macht te blijven en de postjes te verdelen . En ik die dacht dat gedwongen huwelijken verboden waren in Belgie .

 • Karel Vanormelingen

  Lees acw wil zijn politieke vzw s aan de vetpot houden

 • Dan Midden

  middenveldorganisaties vertegenwoordigen amper 20% van de belgen, snap niet waaarom die steeds worden geconsulteerd. Kan de burger daarop stemmen, kan men de burger eens toelichten hoeveel miljard die organisaties jaarlijks kosten. Politici spreken steeds over "draagvlak" en "transparantie" dus toon ons het "draagvlak" aan en geef de budgetten transparant weer. Wie gelooft die mensen nog

 • danny janssens

  De keuze is duidelijk ofwel een regering rond nva en vb of een regering rond ps en ecolo maw willen we hetzelfde beleid met een paar correcties omtrent migratie en de gewone man de belastingen doen betalen of willen we ook de rijken doen bijdragen aan besparingen

 • Rik Connaerdt

  De informateurs kennen het middenveld als hun broekzak, ze hoeven beweging.net niet te consulteren om te weten wat er op hun verlanglijstje staat. Mr Coens maakt er deel van uit, hij kan het gewoon zijn Franstalige tegenvoeter vertellen.