Indrukwekkende colonne legertrucks voert doodskisten weg in Italiaanse stad Bergamo

Een indrukwekkende colonne legervoertuigen, gevuld met doodskisten, doorkruist het centrum van Bergamo.
Twitter @rumbopropio Een indrukwekkende colonne legervoertuigen, gevuld met doodskisten, doorkruist het centrum van Bergamo.
Het zijn beelden waar je stil van wordt. Een indrukwekkende colonne legervoertuigen doorkruiste gisteravond het centrum van de Italiaanse stad Bergamo. Omdat de crematoria de toestroom aan lijken er niet meer aankunnen, voert het leger de doodskisten af naar andere plaatsen in Italië. Het toont pijnlijk het drama aan dat zich afspeelt in de stad.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In Lombardije zijn bijna de helft van de ruim 30.000 besmettingen in Italië vastgesteld. In de regio liggen Milaan en het heftig getroffen Bergamo. In de afgelopen 24 uur stierven 319 mensen waardoor het totaal aantal doden in de regio op 1959 komt.

Het crematorium van Bergamo draait dan ook 24 uur op 24 uur, maar nog kunnen ze de toestroom niet aan. De planning voor de crematies van deze week zit volledig vol. 
Een militaire woordvoerder bevestigde dat vijftien trucks en vijftig soldaten zijn ingezet om begraafplaatsen en crematoria in de regio te ‘ontlasten’.

Volgens persagentschap Ansa werden een 70-tal doodskisten te transporteren naar crematoria in Modena, Parma, Piacenza, en nog een pak andere plaatsen. Zodra de crematie is uitgevoerd, wordt de as teruggebracht naar Bergamo.

Woensdag steeg het aantal doden door het virus in Italië in 24 uur tijd met 475. In Italië zijn inmiddels bijna 3000 mensen aan het virus bezweken

Lombardije

De gouverneur van Lombardije vreest dat het systeem voor gezondheid in het gebied instort. Volgens Attilo Fontana nadert het moment dat zieken geen behandeling meer kunnen krijgen. “Helaas gaan de aantallen besmettingen niet naar beneden, ze blijven hoog”, zegt hij. “Binnenkort zijn we niet meer in staat de zieken een behandeling te geven.”

Lees ook:

Vrouw van overleden patiënt: “Ik heb mijn man niet meer gezien. Zelfs zijn kist mag niet open” (+)

Vlamingen getuigen over de ‘hel Italië’: “Onze twee lieve buren zijn gestorven, net als twee vrienden. Niets is nog het oude” (+)

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • leppens victor

  Alsof het nog niet erg genoeg is wordt er een Italiaanse spektakelshow van gemaakt. Blijkbaar is alles goed,als het de paniek maar vergroot. mvg.

 • Carin Desmet

  En dan n9g mensen die zich zorg maken voor of ze op reis kunnen of die sportmannen.. enig dat nu tel is om zo veilig mogelijk te leven binnen blijven enz... veel sterkte aan gans de wereld en ziekenzorg

 • Leonarda Van Opbroecke

  Verschrikkelijk en niet te vatten. En dan zaten die overheids pippo's met hun experts hier 2 weken geleden de bevolking nog ronduit uit te lachen dat het een "griepje" was. Wegvallen van pensioenen, ziektekosten, innen van erfenisrechten , enz. Dat paste beter in hun kraam!!!!!!

 • Lieve Geyter

  @Kristof Saelens we blijven ervan gespaard als iedereen zijn best doet om thuis te blijven en alleen voor noodzakelijke dingen het huis uitgaan en neem afstand en je voorzorgen. Ik leef mee met iedereen die nu familieleden verliezen RIP en sterkte! We moeten er met zijn allen door en maak de zorgverleners het niet moeilijk dat ook zij straks moeten gaan kiezen wie wel of niet mag gered worden.

 • Gerard Braeckmans

  En dan maken de organisatoren van de voetbal zich zorgen om een paar matchen die ze niet kunnen spelen.