Indrukwekkend beelden tonen hoe dak van sportcomplex instort in Sint-Petersburg: minstens één arbeider meegesleurd onder het puin

REUTERS
In Sint-Petersburg is vandaag het dak van een sport- en concertcomplex uit de sovjettijd (SKK) ingestort. Het ongeval gebeurde tijdens renovatiewerkzaamheden. Eén arbeider werd meegesleurd onder het puin. 

Op beelden van de instorting is te zien dat twee arbeiders op het dak aan het werken waren net voor het fatale ongeval. Een man die in een hoogtewerker zit kan ontsnappen, zijn collega wordt meegesleurd door het puin. Russische media melden dat de man is overleden. Hij zou zich net voor het ongeval losgemaakt hebben van de veiligheidslijnen. 

Volgens de Russische autoriteiten stortte tachtig procent van de muren van het stadium in. Op dit moment is een reddingsoperatie aan de gang.

Het sport- en concertcomplex uit de Sovjettijd in St. Petersburg (SKK) werd geopend in 1980 en is de grootste arena van Sint-Petersburg. Tijdens concerten kan het tot 20.000 mensen herbergen. Het complex werd op dit moment grondig gerenoveerd in de aanloop naar het WK ijshockey in 2023. 

REUTERS
REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.