Indonesische president wil nieuwe hoofdstad

De Indonesische president Joko Widodo
AFP De Indonesische president Joko Widodo
De Indonesische president Joko Widodo heeft beslist Jakarta niet meer de hoofdstad van de archipel te laten zijn en de hoofdstad te verhuizen naar een andere stad, op een ander eiland dan Java. Dat meldde de Britse nieuwszender SkyNews.

De exacte locatie van de nieuwe hoofdstad is nog niet beslist. Volgens de Indonesische minister van Planning Bambang Brodjonegoro kan het wel tot tien jaar duren voordat de nieuwe hoofdstad officieel wordt aangeduid. 

Java is het vierde grootste eiland van Indonesië, er wonen meer dan 120 miljoen mensen of meer dan de helft van de totale Indonesische bevolking. In Jakarta wonen ongeveer tien miljoen mensen.

Favoriet

Favoriet om hoofdstad te worden is Palangkaraya op het eiland Borneo, weet de Britse commerciële zender. De stad is groter dan Jakarta, maar er wonen slechts zo’n kwart miljoen mensen. Er is minder risico op aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

Het idee om de Indonesische hoofdstad te herlokaliseren is reeds decennia geleden geopperd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • wim CLAES

    niet verwonderlijk, aan het temp dat jakarta nu verzakt , zullen ze een nieuwe hoofdstad voor 2050 moeten zoeken of hij kan per boot naar zijn werk...