Indonesische president wil nieuwe hoofdstad

De Indonesische president Joko Widodo
AFP De Indonesische president Joko Widodo
De Indonesische president Joko Widodo heeft beslist Jakarta niet meer de hoofdstad van de archipel te laten zijn en de hoofdstad te verhuizen naar een andere stad, op een ander eiland dan Java. Dat meldde de Britse nieuwszender SkyNews.

De exacte locatie van de nieuwe hoofdstad is nog niet beslist. Volgens de Indonesische minister van Planning Bambang Brodjonegoro kan het wel tot tien jaar duren voordat de nieuwe hoofdstad officieel wordt aangeduid. 

Java is het vierde grootste eiland van Indonesië, er wonen meer dan 120 miljoen mensen of meer dan de helft van de totale Indonesische bevolking. In Jakarta wonen ongeveer tien miljoen mensen.

Favoriet

Favoriet om hoofdstad te worden is Palangkaraya op het eiland Borneo, weet de Britse commerciële zender. De stad is groter dan Jakarta, maar er wonen slechts zo’n kwart miljoen mensen. Er is minder risico op aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

Het idee om de Indonesische hoofdstad te herlokaliseren is reeds decennia geleden geopperd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • wim CLAES

    niet verwonderlijk, aan het temp dat jakarta nu verzakt , zullen ze een nieuwe hoofdstad voor 2050 moeten zoeken of hij kan per boot naar zijn werk...