Indonesisch pretpark censureert blote borsten van zeemeerminstandbeelden

AFP
Een pretpark in de Indonesische hoofdstad Jakarta heeft de ontblote borsten van twee zeemeerminstandbeelden gecensureerd omdat de beelden niet strookten met de “oosterse waarden” en “familiesfeer”.

Ancol Dreamland, waar bezoekers boottochten op het water kunnen maken, heeft de beelden volgens persbureau AFP al jaren op het terrein staan. De ontblote borsten van de zeemeerminnen waren voor de eigenaren van het park toch iets te aanstootgevend, waarna de beelden goudkleurige topjes kregen.

De meerminnen werden echter ook nog verplaatst naar een minder zichtbaar gedeelte van het park nadat bezoekers geregeld de kleding naar beneden meermaals naar beneden hadden getrokken. Op de zet van het pretpark wordt nu vooral spottend gereageerd.

Volgens een woordvoerder strookten de naakte zeemeerminnen niet met de “oosterse waarden” en “familiesfeer” die het park wil uitstralen. Ze stelde dat er geen druk van een groep was, maar dat het een beslissing van de eigenaren is.

AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fons Dewaele

    “oosterse waarden”?? Komt men daar dan volledig gekleed ter wereld ??? Hoe dwaas de mensen toch kunnen zijn.