Indonesië recupereert gegevens zwarte doos van gecrasht vliegtuig Lion Air

EPA
De Indonesische autoriteiten hebben gegevens opgehaald van een zwarte doos van het vliegtuig van Lion Air dat vorige week in de Javazee stortte, zo hebben functionarissen vandaag gezegd, terwijl duikers verder zochten naar de tweede zwarte doos en de lichamen van de 189 mensen aan boord.

"We hebben met succes informatie van de vluchtgegevensrecorder opgehaald", zei Nurcahyo Utomo, het hoofd van het onderzoek. Hij preciseerde vandaag op een persconferentie dat de onderzoekers, ook uit de Verenigde Staten, Singapore en Australië, 69 uur van data van negentien vluchten van de Boeing 737 hadden gerecupereerd, ook van vlucht JT610 die voor de kust van Karawang in zee stortte.

De laatste gegevens werden op 29 oktober om 6.31 uur plaatselijke tijd opgenomen, zei Utomo. Duikers waren volgens hem nog aan het zoeken naar de tweede zwarte doos, met de opnames van de stemmen in de cockpit.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.