Indonesië krijgt nieuwe hoofdstad (maar ze heeft nog geen naam)

De metropool Jakarta met zijn meer dan tien miljoen inwoners lijdt onder een chronische verkeerschaos en zinkt.
AFP De metropool Jakarta met zijn meer dan tien miljoen inwoners lijdt onder een chronische verkeerschaos en zinkt.
De nieuwe Indonesische hoofdstad zal verrijzen in de buurt van de stad Balikpapan in het oosten van het eiland Borneo. Dit heeft president Joko Widodo maandag aangekondigd. Daarmee krijgen de plannen voor een nieuwe hoofdstad meer gestalte.

In 2024 start de verhuis van parlement en regering vanuit de hoofdstad Jakarta naar de nieuwe locatie die nog geen naam heeft. “De nieuwe locatie is strategisch, want zij is het centrum van Indonesië”, aldus de president. “De risico's op rampen als overstromingen, aardbevingen, tsunami's en vulkaanuitbarstingen zijn er minimaal”, voegde hij eraan toe.

Ambtenaren schatten dat de verhuis tot 30 miljard euro zal kosten. De metropool Jakarta met zijn meer dan tien miljoen inwoners lijdt onder een chronische verkeerschaos en zinkt.
Indonesië is de grootste eilandenstaat ter wereld en telt 265 miljoen inwoners. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.