Indiër telt 3.500 euro neer voor gouden mondmasker: “Niet zeker of het mij tegen het coronavirus beschermt”

REUTERS
Nu we massaal mondmaskers dragen om de verspreiding van het coronavirus tegengaan, is het een heus modeaccessoire geworden. Ook Shankar Kurhade, een man uit India, wilde zijn mond en neus op een unieke manier bedekken: zijn mondmasker is op maat gemaakt en bedekt met 60 gram goud. Prijskaartje? 3.500 euro.

De 49-jarige Indiër, een zakenman uit de stad Pune in het westen van het land, versiert zich naar eigen zeggen graag met gouden sieraden, inclusief een armband, ketting en ringen die hij aan elke vinger van zijn rechterhand draagt. Hij kwam op het idee om een gouden mondmasker te bestellen, omdat hij een andere man had gezien met een zilveren.

"Het is een dun masker met kleine poriën die me helpen ademen", zei hij tegen AFP. "Ik weet niet zeker of het efficiënt is om me tegen het coronavirus te beschermen, dus ik neem ook andere voorzorgsmaatregelen.”

AFP

Corona in India

In India, dat het dragen van een mondmasker heeft verplicht, zijn nu al 650.000 besmettingen met het coronavirus bevestigd. Het Aziatische land ging op 25 maart in lockdown en versoepelde de coronamaatregelen sinds midden mei. Binnenlandse vluchten en treinverbindingen werden hervat en kantoren en openbare markten gingen opnieuw open.

Sinds 1 juni werden echter 458.000 nieuwe besmettingen geregistreerd. In verschillende streken van het land werden dan ook nieuwe lockdowns ingevoerd, onder meer in de miljoenensteden Bombay en Chennai. Tot nu bezweken in India al 18.655 mensen aan COVID-19.

REUTERS