Indiase wetenschappers zijn het zeker: koeienpis kan kanker genezen

Themabeeld
iStock Themabeeld
Aan de universiteit van Gujarat in India denkt men het medicijn voor kanker gevonden te hebben: koeienurine. Het zou effectief zijn tegen zowat alle veelvoorkomende kankers.

Worden kankerpatiënten binnenkort behandeld met koeienurine? Als het aan de wetenschappers van de landbouwuniversiteit in Gujarat, India ligt alvast wel. Ze ontdekten dat het gele goedje de kankercellen aanvalt en zo dus op termijn de ziekte zou kunnen genezen.

De onderzoekers testten tot nu toe enkel op proefbuisjes waar ze beloftevolle resultaten kweekten. In de volgende fase gaan ze het injecteren bij ratten. Als ook dit lukt willen ze beginnen met koeienpispillen te ontwikkelen.

Beter dan chemo

“Het grote voordeel van koeienurine is dat het enkel de geïnfecteerde cellen aanvalt”, verklaart betrokken professor Shradda Bhatt. “Bij chemotherapie worden ook de gezonde cellen gedood.”

De behandeling zou effectief zijn tegen zowat alle veelvoorkomende kankers. Wie lijdt aan mond-, slokdarm-, long-, nier-, huid- of borstkanker zou er al zeker mee geholpen kunnen worden

Een vers glas koeienpis

Waar de Indische onderzoekers door het dolle heen zijn met hun testresultaten, is de medische wereld in het westen nog sceptisch. De Indische wetenschap kwam al vaker met koeienpis op de proppen als oplossing voor diverse medische problemen. De hindoes -voor wie de koe een heilig dier is- drinken wel vaker een vers glas van het goedje om weer aan te sterken.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lou Bakker

  Ze weten zeker dat ze het zeker weten. Mooi toch ? Van chemo ga je dood. Baat het niet dan schaadt het niet. Verschrikkelijke ziekte met veel lijden en leed.

 • emiel wouters

  En als dit nu eens wel zo zou zijn. Wie herinnert zich nog die boer die kaal was. Waar tijdens het melken, de koe zijn hoofd likte en er weer haar op groeide? Ja nog van uit de vervlogen tijden van "Echo", met Bob van Bael. Want besef nu ook maar eens dat dieren doodgaan door ouderdom. Of natuurlijke selectie. Of door opgesloten te zitten in de auto, en massaproductie. Maar dat is dan enkel in de geciviliseerde wereld.

 • Stier Stiereke

  Hier gebruiken ze dure medicijnen en rooien ze de sociale zekerheid

 • Rudi De Groof

  Dat is logisch. In India is een koe heilig, en heeft het dus heilige pis.

 • Mathias Lunders

  Redbull geeft je vleugels