Indiase studente seksueel verminkt en vermoord

EPA
In India wordt volop gezocht naar de verdachte die donderdag een studente seksueel verminkt en vermoord heeft in de zuidelijke deelstaat Kerala. Het lichaam van de dertigjarige studente rechten, afkomstig uit een lage kaste, werd donderdag bij haar thuis in de deelstaat Kerala aangetroffen door haar moeder.

"De verdachte heeft de vrouw aangevallen en vermoord, en is daarna snel gevlucht", aldus Mahipal Yadav, de politieagent verantwoordelijk voor het onderzoek. Nog volgens Yadav zouden de ingewanden van het slachtoffer naar buiten zijn gekomen "na het gewelddadig inbrengen van een vreemd voorwerp".

Het slachtoffer werd waarschijnlijk ook verkracht, maar dat moet de lijkschouwing nog bevestigen. De Indiase politie vermoedt dat het slachtoffer de dader kende aangezien er geen sporen van inbraak werden aangetroffen bij haar thuis.

De zaak doet denken aan de groepsverkrachting van een 21-jarige vrouw in december 2012 in de hoofdstad New Delhi, waarna veel Indiërs op straat kwamen om meer veiligheid voor vrouwen te eisen. India kampt al enige tijd met een hoog niveau van seksueel geweld tegen vrouwen.