Indiase minister bespot nadat hij overduidelijk versnelde video van “hogesnelheidstrein” op Twitter zet

Piyush Goyal, minister van Spoorwegen.
EPA Piyush Goyal, minister van Spoorwegen.
De Indiase minister van Spoorwegen Piyush Goyal ligt onder vuur nadat hij op Twitter een filmpje deelde van de eerste “semi-hogesnelheidstrein” van het land. De beelden zijn versneld, zodat het enkel lijkt dat de trein “bliksemsnel” voorbij rijdt. In werkelijkheid gaat de trein twee keer zo traag. 

Minister Goyal deelde de beelden in een eigen tweet: “Het is een vogel... Het is een vliegtuig... Kijk hoe India’s eerste semi-hogesnelheidstrein gebouwd onder het ‘Make in India’-initiatief, de Vande Bharat Express, bliksemsnel voorbijraast.”

De man zit er niet helemaal naast. De trein is inderdaad de snelste van het land. De Vande Bharat Express rijdt tussen Delhi en Varanasi, en haalt een (toegelaten) maximumsnelheid van 130 tot 160 kilometer per uur, afhankelijk van de route.

Maar zo snel als in de video is de trein niet. Dat liet de eigenaar van de beelden weten, die het filmpje maakte voor zijn eigen YouTube-kanaal. De video wordt in de tweet van de minister namelijk twee keer sneller afgespeeld dan normaal, waardoor het enkel lijkt dat de trein zo snel door het station vliegt. 

De tweet trok al snel de aandacht van andere internetgebruikers. Sommigen lieten hun teleurstelling blijken omwille van het staaltje ‘fake news’, anderen staken de draak met de minister met hun eigen versnelde video’s. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.