Indiase dokter gearresteerd na dood van minstens 60 baby's in ziekenhuis

Familieleden rouwen om het verlies
ap Familieleden rouwen om het verlies
De politie heeft in het noorden van India een dokter gearresteerd die in verband wordt gebracht met de dood van tientallen baby's in een staatsziekenhuis in augustus.

In het BRD Medical College in Gorakhpur in de staat Uttar Pradesh kwamen tussen 10 en 14 augustus minstens zestig kinderen om het leven bij complicaties als vroeggeboorte, hersenontsteking en zuurstoftekort.

Kafeel Khan was in het ziekenhuis verantwoordelijk voor de behandeling van hersenontsteking en werd in augustus ontslagen. "Hij werd zaterdag gearresteerd wegens plichtsverzuim", zegt politiechef Amit Pathak.

Khan is de derde persoon die in de zaak gearresteerd wordt. Voormalig ziekenhuishoofd Rajiv Mishra en zijn echtgenote Poornima zitten momenteel in de cel op aanklacht van nalatigheid.

Al meer dan 400 baby's gestorven

Sinds 1 augustus zijn in het ziekenhuis al meer dan vierhonderd baby's gestorven. De lokale administratie en het ziekenhuis beweren dat de overlijdens niet het gevolg zijn van mankementen van de faciliteit. Volgens hen lagen de sterftecijfers de afgelopen jaren tijdens uitbraken van hersenontsteking tijdens het regenseizoen even hoog.

Het BRD ziekenhuis is de grootste medische faciliteit in het oostelijke deel van de staat Uttar Pradesh. De streek krijgt elk regenseizoen te maken met heel wat doden door uitbraken van de ziekte.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.