Indiase cartoonist opgepakt wegens "lasterlijke" tekening

De cartoon in kwestie.
Twitter De cartoon in kwestie.
In India is een tekenaar wegens een kritische cartoon tegen de overheid gearresteerd. De onder de naam Bala bekende cartoonist had daarin onder andere de regeringsleider van de zuidelijke deelstaat Tamil Nadu, Edappadi K. Palaniswami, naakt afgebeeld. 

De 36-jarige karikaturist werd gisteren opgepakt wegens de publicatie van "lasterlijk en obsceen materiaal" in de regionale hoofdstad Chennai. Vandaag kwam hij op borgtocht vrij, aldus de politie. Hij riskeert drie jaar cel.

Het onderwerp van de op een online-portaal verschenen cartoon was de verbrandingsdood van een gezin van vier in Tirunelveli. De ouders en hun twee kleine kinderen hadden zichzelf in brand gestoken, nadat ze bij de autoriteiten tevergeefs om hulp hadden gevraagd tegen een woekeraar. Op de tekening zijn Palaniswami, de burgemeester en de politiechef van Tirunelveli te zien, hoe ze hun geslachtsdelen bedekken met bankbiljetten. Voor hen ligt een verbrand lijk. 




1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christine Laevers

    Wat een moedige man! De corruptie in Indiase deelstaten is schering en inslag. En er zijn zoveel mensen (te veel?), dat de normen zeer laag zijn qua respect. Ook regionaal de zeer grote kloof tussen de verschillende sociale klassen. Je bent goed geboren of je bent het niet. Zoniet, dan kan je geen kant op, want je moet in je kaste blijven.