India overschrijdt kaap van vijf miljoen coronabesmettingen

AFP
India is woensdag de kaap van vijf miljoen coronabesmettingen gepasseerd, zo heeft het Indiase ministerie van Volksgezondheid aangekondigd. Op elf dagen tijd kwamen er een miljoen gevallen bij in het land.

De officiële teller van het aantal Covid-19-gevallen in India staat nu op 5,02 miljoen. Daarmee is het wereldwijd het op een na zwaarst getroffen land, na de Verenigde Staten (meer dan 6,6 miljoen coronabesmettingen).

Er overleden in India ook al iets meer dan 80.000 mensen aan de gevolgen van het longvirus. Daarmee staat India op de derde plaats wereldwijd, na de VS (meer dan 195.000) en Brazilië (ruim 133.000).

Het echte aantal besmettingen en doden in India als gevolg van het coronavirus ligt hoogstwaarschijnlijk veel hoger dan de officiële getallen. De resultaten van een landelijk onderzoek naar de aanwezigheid van antistoffen in het bloed van Indiërs suggereerden dat rond mei al meer dan zes miljoen mensen waren besmet.

India voerde eind maart een strikte lockdown in, die leidde tot een van de heftigste economische krimpen onder de grootste economieën ter wereld. Het bruto binnenlands product nam in het tweede kwartaal af met 23,9 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De Aziatische Ontwikkelingsbank voorziet op jaarbasis een krimp van 9 procent. 

AFP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Marinus

    Het aantal besmettingen én zieken is daar ongetwijfeld nog vele malen hoger. Het is zo'n groot land dat volgens mij velen niet eens weten wat er gaande is, vooral op het platteland waar grote armoede is en, zelfs als ze het zouden weten, het zich niet kunnen permitteren om in huis te blijven. Het land in lockdown is de enige logische beslissing en ik wens de Indiërs veel sterkte...