India keert terug naar de maan met nieuwe missie ‘Chandrayaan-2'

De Chandrayaan-2 wordt zondag 14 juli gelanceerd. Twee maanden later, op 6 of 7 september, zal het ruimtetuig landen op de maan.
EPA De Chandrayaan-2 wordt zondag 14 juli gelanceerd. Twee maanden later, op 6 of 7 september, zal het ruimtetuig landen op de maan.
De race naar de maan is er eentje waar tal van landen aan deelnemen. Daaronder ook India. Zij maken de Chandrayaan-2, een onbemande lander, klaar om de maan te veroveren. Indian Space Research Organization (ISRO)plant de lancering op zondag 14 juli 2019.

Na het succes van de vorige Indiase missie naar de maan, Chandrayaan-1, gaat de nieuwe missie alweer een stapje verder. Dit keer moet het ruimtetuig ook landen op de maan. Dat zal onbemand gebeuren. Als India daarin slaagt, zal het land het vierde ter wereld zijn om een maanrover te laten rondrijden op de maan.

Op 14 juli wordt de maanrover reeds gelanceerd. En als alles zoals gepland gaat, zal de maanrover twee maanden later – op 6 of 7 september – eveneens landen op het maanoppervlak. Dat gebeurt zo’n 600 kilometer van de zuidpool van de maan, een plaats waar voorlopig geen enkele ruimtetuig landde. Daar zal de lander gedurende een jaar gesteenten en maanbevingen bestuderen.

Ook NASA heeft plannen met de maan. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie wil een nieuw ruimtestation rond de maan bouwen. Bekijk het hier: 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine van Hoye

    Zoveel miljoenen in een ruimteproject steken. Terwijl er x-aantal mensen van de bevolking in meer dan grote armoede leven . Foei !!! .