India doet nieuwe poging om maanmissie te lanceren

 Chandrayaan-2
EPA Chandrayaan-2
India doet maandag een nieuwe poging om de maanmissie Chandrayaan-2 te lanceren. Bij de eerste poging werd de lancering een week geleden op het allerlaatste moment uitgesteld wegens een technisch mankement.

De start vanaf het Satish Dhawan Space Centre werd met nog amper een uur op de klok afgebroken. De lancering staat nu voor maandagochtend even na 11 uur (Belgische tijd) op het programma.

De ruimtevaartmissie heeft de zuidpool van de maan als bestemming. Aan boord bevinden zich de onbemande maanlander Vikram (Moed) en de verkenner Pragyaan (Wijsheid) die data zullen verzamelen over water, mineralen en rotsformaties.

Als alles uiteindelijk goed verloopt, is India het vierde land dat op de maan weet te landen.

Ook NASA heeft plannen met de maan. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie wil een nieuw ruimtestation rond de maan bouwen. Bekijk het hier:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nick Lersberghe

  @Jan Verstrepen Na de laatste bemande vlucht naar de maan van de Amerikanen in 1972 was er veel minder budget voor NASA. Is de situatie sinds dan verbeterd? Is armoede uit de VS verdreven?

 • Peter Cortens

  Als je even de moeite doet om een rapport over armoede in India te lezen, zal je zien dat de situatie sinds 2000 zienderogen aan het verbeteren is evenals de schuldratio tov BNP. Denk je dat ze dat voor mekaar gekregen hebben door geld aan de armen te geven of door in te zetten op een kennismaatschappij ?

 • Jan Rodrigus

  Liggen er daar diamanten of goud? Wat valt daar te doen?

 • Jan Verstrepen

  Zouden ze daar dat geld niet beter gebruiken om hun bevolking een menswaardig bestaan te geven?

 • Marc Saerens

  'Aan boord bevinden zich de onbemande maanlander Vikram (Moed) en de verkenner Pragyaan (Wijsheid)', spijtig dat ze niet de 'Pragyaan'(wijsheid) en de 'Vikram (moed) op de aarde houden om hun mensen te voeden die nu omkomen van honger en dorst...........