Incident tussen NAVO- en Russisch gevechtsvliegtuig boven Oostzee

Een Canadese F-18 op een archieffoto.
reuters Een Canadese F-18 op een archieffoto.
Russische straaljagers hebben een NAVO-gevechtstoestel boven de Oostzee weggejaagd nadat dat probeerde het vliegtuig van de Russische minister van Defensie Sergej Shoigu te benaderen. Dat meldt het Russische persbureau TASS.

Shoigu's toestel vloog van Kaliningrad naar Moskou en had een verslaggever van TASS aan boord, zei het persbureau. Het vliegtuig werd geëscorteerd door twee Sukhoi-27-straaljagers. De F-18 van de NAVO probeerde het te benaderen boven internationale wateren van de Oostzee, maar Russische jagers dwongen de jet rechtsomkeert te maken, zegt TASS.

In Kaliningrad woonde Shoigu een steenleggingsceremonie bij voor een toekomstige tak van de Nakhimov Marine Academie en een wedstrijd op het testterrein van Khmelevka.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andy Vercruysse

  nu is mijn vraag waarom laat de navo dat toe en waarom hebben ze de russen niet neergeschoten wat eigenlijk moest gebeurd zijn

 • Robin Matthé

  De Amerikanen zouden hetzelfde doen als de Sukhoi's hun ministers of president zouden naderen, dood normaal dus!

 • frans Venloo

  Belastingsgeld kan weer niet op. Wat hebben ze daar te zoeken ???

 • Maarten Nijs

  Moet ook maar uit de buurt blijven

 • Albert Hessens

  Goed om te horen dat NAVO dat spelletje ook kan spelen .... spijtig dat ze afgedwongen zijn om af te druipen