Inbrekers maken 60 miljoen euro aan juwelen buit in villa van F1-erfgename Tamara Ecclestone

Tamara Ecclestone.
Photo News Tamara Ecclestone.
Drie inbrekers hebben voor minstens 60 miljoen euro aan sieraden gestolen uit het zwaar beveiligde huis van de schatrijke Tamara Ecclestone (35), dochter van voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Tijdens de inbraak in de exclusieve Londense wijk Kensington waren volgens Britse media beveiligers aanwezig in het 57 kamers tellende optrekje.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Model en socialite Tamara Ecclestone, die net met haar man Jay Rutland en hun 5-jarige dochtertje Sophia op vakantie naar het buitenland was gegaan, heeft via haar woordvoerder laten weten ‘compleet gebroken en in shock’ te zijn. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. Wel is aan de hand van beelden van beveiligingscamera's vast komen te staan dat de inbrekers naar binnen gingen door een raam en dat ze bijna een uur meerdere ruimten konden doorzoeken. Hoe het kan dat ze niet werden opgemerkt door de aanwezige security is vooralsnog onduidelijk.

Volgens de politie is het pand van van Ecclestone ‘een van de best beveiligde huizen in een van de best bewaakte straten in Londen’. Vlakbij Ecclestone wonen andere superrijken zoals Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, Wang Jianlin (de rijkste man van China) en ook de sultan van Brunei en de Britse royals hebben er vastgoed. 

De juwelen die bij Ecclestone werden ontvreemd, lagen volgens de politie in verschillende, goed verstopte kluizen. Het zou gaan om uiterst kostbare ringen, oorbellen en andere sieraden. De kraak vond afgelopen vrijdag plaats, maar is vandaag door de politie bekendgemaakt.

Lees ook: Dochter Bernie Ecclestone vindt na 3 jaar een koper voor ‘The Manor’: de villa met 123 (!) kamers
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerrit Versteele

  Die zal toch ook een fractie van een seconde verschoten zijn. Denk ik he. Ik ben eigenlijk wel pro een "verplichte herverdeling van rijkdom" waavoor die zelf absoluut niets gedaan heeft...

 • Willem Sliggers

  ach , wat betekend die diefstal voor Tamara ? Als je er mee te koop loopt zijn dat de gevolgen. Knappe roof , heel professioneel , geen doden of gewonden en dat in eentopbeveiligd pand ! Ze heeft zoveel rijkdom dat het slechts een peulschil is . Er zijn erger dingen in 't leven.

 • GERARD DE PELECIJN

  Jammer, maar gelukkig het schoonste stuk hebben ze wel niet meegenomen!

 • Peter van Nieuwpoort

  Moeten wij nu medelijden hebben ofzo??

 • Boris Kemps

  Die hebben de suikerpot gevonden...