Inbreker legt zich naast bewoonster en vraagt of hij mag blijven slapen

Sungjae Song.
Bergen County Jail Sungjae Song.
Een stalker is zaterdag opgepakt na verschillende vergrijpen in de Amerikaanse staat New Jersey. Het zwaarste en meest recente feit dateert van 18 juni. De 26-jarige Sungjae Song drong 's nachts binnen in de woning van een vrouw en legde zich naast haar in bed.

De vrouw schrok zich rot toen ze de vreemde man naast haar in bed ontdekte. Hij vroeg of hij bij haar kon blijven overnachten. Haar gegil joeg hem weg. De vrouw deed vijf dagen later aangifte bij de politie.

Song had zeker al vijf maal voordien in de plaats Palisades Park toegeslagen. De politie had op basis van beschrijvingen door slachtoffers een robotfoto opgesteld. Het slachtoffer van de inbraak herkende hem op de schets. De speurders deden ook via de media een oproep tot getuigen, wat leidde tot de arrestatie zaterdag.

Tot eerdere vergrijpen behoren onder meer het volgen van een voorbijgangster tot haar appartement. Hij klopte vervolgens bij de vrouw aan en vroeg haar om seks. Sungjae Song heeft de Zuid-Koreaanse nationaliteit. De man kreeg vier aanklachten te horen. Hij werd daarna naar de gevangenis van Bergen County gebracht.