Exclusief voor abonnees

In zijn boerderij in Ruinerwold schreef Gerrit Jan van D. aan zijn eigen evangelie op internet

Gerrit Jan van D. gebruikte het alias 'John Eagles' op Facebook. Op zijn profiel is deze foto te vinden waarop de zestiger tai-chi praktiseert. De foto dateert van 2013, schrijft hij zelf.
RV Gerrit Jan van D. gebruikte het alias 'John Eagles' op Facebook. Op zijn profiel is deze foto te vinden waarop de zestiger tai-chi praktiseert. De foto dateert van 2013, schrijft hij zelf.
Vanuit de boerderij in het Nederlandse Ruinerwold waar Gerrit Jan van D. zich met zijn kinderen jarenlang terugtrok, ontwikkelde hij zijn eigen evangelie. Als John Eagles schreef Van D., die vandaag wordt voorgeleid, er duizenden artikelen over op internet.

Een oudere man met een volle, grijze baard buigt, trekt, strekt zich zeer gelijkmatig. ‘De roeimachine is af’, schrijft ene ‘John ­Eagles’ in een toelichting onder het filmpje. ‘Hij werkt erg goed en biedt goede training voor vele delen van het lichaam.’

Op de achtergrond klinkt een stemmige klarinet, een houten schutting beneemt verder het zicht. De witte muren met groene deuren waren vorige week ook vaak te zien op dronebeelden van boven de boerderij in Ruinerwold (Drenthe). In beeld snuffelt de hond die de buren steeds hoorden blaffen.

Vandaag wordt Gerrit Jan van D. (67 jaar) voorgeleid bij de rechter-commissaris, het Nederlandse equivalent van een onderzoeksrechter. Hij wordt verdacht van het medeplegen van vrijheidsberoving van zijn zes kinderen, witwassen en ‘het benadelen van de gezondheid van anderen’.  Gerrit Jan van D. is John Eagles.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Carlos Simonis

    Deze mensen hebben proffesionele hulp nodig, zo ook de volgers.

  • Verle Daniel

    Ze wisten niet dat er nog andere mensen waren, maar ze zaten wel de ganse tijd op internet. Wat gaan ze ons nog allemaal wijsmaken ?