Exclusief voor abonnees

In Spanje stijgt de dodentol sneller dan in Italië: wat is er aan de hand?

EPA
In Spanje zijn er gisteren 462 nieuwe doden gemeld, waardoor de tol van het coronavirus daar op 2.182 komt te staan. Dat is het derde hoogste cijfer ter wereld en de sterfte blijkt in Spanje zelfs sneller dan in Italië te gaan.

“La peor jornada”, zo kopte de krant El País toen het Spaanse ministerie van Gezondheid met de nieuwste cijfers kwam. “De ergste dag ooit.” Vrijdag had het land als vierde ter wereld de kaap van duizend doden gerond, intussen doen enkel Italië en China nog slechter.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • André Van Laethem

  Je moet steden met steden vergelijken. Geen grote stad met een groot dorp van bij ons. Verhoudingsgewijs zijn in een land dat 10 keer zo groot is als Belgie ook 10 keer meer besmettingen normaal . Belgie is even ver van huis als de andere landen. Wacht maar als het onder asielzoekers uitbreekt.

 • Willy Huybrechts

  Misschien dat het virus wel muteert en zodoende nog dodelijker word. Dat weten we met zijn allen nog niet ook de virologen niet en dat is een groot probleem.

 • Lecocq Daniel

  Misschien combinatie Coronavirus plus ziekenhuisbacterie?

 • Caroline Verschoor

  Jonas van Poucke....Er werd/wordt juist gezegd door media ; als de zomer komt verdwijnt het virus hier, doordat het virus niet tegen warmte kan..... net zoals bij de griep, die verdwijnt ook in het voorjaar/zomer. Maar er is ontzettend veel wat we niet weten. Waarom ontsmetten ?? Het virus zou buiten het lichaam niet of hoogstens maar even overleven.....nu worden zelfs straten ontsmet !

 • Hubert Van Herck

  Nochtans zei men dat het virus niet tegen warmte en zonnestralen kon. Net dáár waar het warm en zonnig is, een explosieve stijging. Tiens.