In Italiaanse winkelstraten walmt de cannabis-light je tegemoet

Verkopers van de 'Cannabis store Amsterdam' in Napels.
Zolin Nicola Verkopers van de 'Cannabis store Amsterdam' in Napels.
In bijna elke Italiaanse stad kun je dankzij een maas in de wet legaal een joint kopen bij de snelst groeiende winkelketen van het land: Cannabis Store Amsterdam. De 500 winkels verkopen ook cannabiskoffie en -hondenkoekjes, maar de THC light is favoriet bij de klanten.

Het ruikt naar wiet op de Corso Umberto I in Napels. Of specifieker: het ruikt naar brandende cannAmnesia, die vlak daarvoor is aangeschaft bij de snelst groeiende winkelketen van Italië, de Cannabis Store Amsterdam. ‘Sorry, onbeleefd van me. Wil jij ook een hijsje’, vraagt een van de verkopers, terwijl hij een smeulende joint voor zich houdt. ‘Kan prima hoor, je wordt er niet high van.’

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Joeri De clercq

  Wat is het verschil tussen een café en een koffieshop? Ga anders eens kijken in Nederland. In een coffieshop zal je haast nooit geweld zien of een ruzie.. daarin tegen. Op café ? En het is ook illegale drugs. Alcohol. Had je in de emeraten opgegroeid geweest zou je ons ook vervloeken met onze alcohol drugs.

 • Roger Wellens

  Wat de jeugd tegenwoordig alles nodig heeft om zich goed te voelen, wij gingen vissen.

 • Claudine Gauchez

  420 blazeit homies

 • Wendy Warens

  Willem, je zou verrast zijn hoeveel mensen in je omgeving dit roken waarvan je het nog niet eens merkt.

 • Johan Van Biesen

  @Willem Van Kalsteren: Je zou verbaasd zijn wie er rond jou, zonder dat je het beseft, regelmatig cannabis rookt, misschien zelfs de gezondst uitziende personen in je entourage. Als je enkel naar de marginalen kijkt met het vooroordeel dat ze 'drugsverslaafden' zijn, dan zie je ook enkel wat je wil zien.