In Glasgow opgepakte man is volgens DNA-onderzoek niet Franse gezinsmoordenaar

AFP
De man die gisteravond werd opgepakt op de luchthaven van Glasgow is niet Xavier Dupont de Ligonnès. Dat blijkt, zo meldt BFM TV, uit DNA-onderzoek. De gezochte Fransman wordt ervan verdacht dat hij in 2011 in Nantes zijn vrouw en vier kinderen heeft vermoord. Sindsdien is hij spoorloos.

In de loop van deze voormiddag groeiden de twijfels over de identiteit van de opgepakte man, en een eerste DNA-test blijkt nu negatief. De vingerafdrukken van de man die opgepakt werd in Glasgow, bleken maar zeer gedeeltelijk overeen te komen met die van Dupont de Ligonnès: de gearresteerde man is toch niet Xavier Dupont de Ligonnès. 

Vrijdag werd in het huis van de gearresteerde in Limay, in het departement Yvelines ten westen van Parijs, ook nog een huiszoeking verricht. Het adres stond op het paspoort van de opgepakte man, en was afgeleverd op naam van een zekere Guy Joao.

Buren en vrienden stelden nauwelijks te kunnen geloven dat Guy Joao de verdachte nummer één van de moorden in Nantes zou zijn. Volgens hen is “Guy” een zeventiger van Portugese origine die sinds enkele jaren met een Schotse is getrouwd. “Een man zonder geschiedenis”, luidt het.

“Hij is geboren in Limay, we zijn vrienden sinds meer dan 45 jaar. Hij werkte samen met mij bij Renault Flins, alvorens vier jaar geleden op pensioen te zijn gegaan”, aldus Mario Vieira.

Een politiewagen voor het huis waar Xavier Dupont De Ligonnes zijn gezin zou hebben uitgemoord.
AFP Een politiewagen voor het huis waar Xavier Dupont De Ligonnes zijn gezin zou hebben uitgemoord.

Internationaal aanhoudingsmandaat

De echte Dupont de Ligonnès is spoorloos sinds de moord op zijn gezin. De lichamen van de vijf doodgeschoten slachtoffers - vier kinderen tussen 13 en 21 jaar en de 48-jarige moeder Agnès - werden op 21 april 2011 in Nantes ontdekt, onder het terras van de gezinswoning. De toen 50-jarige vader werd meteen verdacht van de moorden. Tegen de man werd een internationaal aanhoudingsmandaat uitgevaardigd. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • lucien lemahieu

    70 zijn en dat nog meemaken, die blunder moet vergoed worden