Exclusief voor abonnees

In Finland grijpen vrouwen de macht

Sanna Marin (34) wordt premier in coalitie met alleen maar vrouwelijke partijleiders

Sanna Marin is de nieuwe premier van Finland.
AFP Sanna Marin is de nieuwe premier van Finland.
In Finland grijpen de vrouwen de macht. Jonge vrouwen grotendeels. Sanna Marin (34) wordt er premier en ook de vier andere partijen in haar coalitie worden door vrouwen geleid — van wie er drie ook nog maar dertigers zijn.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • christoph vermeirssen

  Waarom ook niet. Hier zitten het vol oude krokodillen en we kunnen niet echt zeggen dat ze een mooi rapport kunnen voorleggen. Dus time for change en misschien doen ze het wel goed. Je mag ze toch zeker de kans geven.

 • Marc LInden

  Zal lang duren en met welk resultaat. Geef eventjes voordeel van de twijfel ze zullen er snel van terugkomen.

 • Toon Schouteden

  34 Jaar... Amper van de schoolbanken en die moet al levenswijsheden in pacht hebben om een land te besturen? Bij de indianen had je de "raad van wijzen" en dat waren allemaal ouderen die langetermijnvisie hadden omdat ze zelf langere tijd de evolutie meemaakten en daardoor de impact van veranderingen beter konden inschatten.

 • Francinne Declerque

  Ik ben eens benieuwd of ze naast gewoon vrouw te zijn en daarom deze postjes te krijgen ook een professioneel beleid gaan voeren. Benieuwd.

 • patrick morel

  Hier zijn het altijd dezelfde partijen en de zelfde koppen die allang bewezen hebben het niet te kunnen. Waarom geen vrouwen maar dan heb ik het niet over Rutten, Crevits, Onckelinx, Milquet en consorten, nieuw bloed ook bij de heren en nieuwe partijen.