In een wereld waar alles veranderde, was George H. W. Bush de juiste man op het juiste moment

George Bush en First Lady Barbara Bush tijdens inauguratie parade 1989.
AFP George Bush en First Lady Barbara Bush tijdens inauguratie parade 1989.
George H.W. Bush was wars van verandering, hield niet van conflicten en verloor niet graag de controle. Toen hij president werd, viel de Berlijnse Muur, veroverde Saddam Hussein buurland Koeweit, hield de Sovjet-Unie op te bestaan en scheurde Joegoslavië uiteen. 

Het moet als een boze droom voor hem zijn geweest, niets bleef zoals het was, maar uiteindelijk bleek George Herbert Walker Bush de juiste man op het juiste moment. De wereld kolkte en hij loodste haar langs de gevaarlijkste klippen.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vic Smeets

  Oorlogszuchtige potentaat ja. Oorzaak van alle huidige problemen in het midden oosten....

 • raf peeters

  De man die verantwoordelijk is voor de huidige chaos ,de basis legger,de aanleiding tot 9/11 aanslag en terrorisme,dictator staten eerst groot maken en ze dan afbreken waar in feite alles volgens een bepaalde orde verliep en zeker niet onze cultuur is en daar moet je weg blijven,maar nee ,geld ,roem en macht waren prioriteit .

 • jef de boeck

  Prachtige president.

 • heiko werner

  Oorlogstifter in midden oosten! Geen held maar schuld aan duizenden dooden. Geen respekt aan opdrachtgevers van oorlogen nooit en nimmer.

 • Eric Ameye

  George HW Bush was een van de meest kwaadaardige figuren op deze planeet. Maar dat zullen we maar even niet vermelden he.