In drie weken tijd 21 leeuwen gestorven in dierenpark India

Aziatische leeuwen in het Gir-park.
Rv Aziatische leeuwen in het Gir-park.
In een nationaal dierenpark in het westen van India zijn in drie weken tijd 21 leeuwen gestorven. De vrees bestaat dat enkele roofdieren aan een dodelijk virus bezweken zijn. De sterfgevallen hebben de autoriteiten zodanig gealarmeerd dat  vijfhonderd parkwachters nu een oogje extra in het zeil houden.

Volgens parkconservator Dushyant Vasavada zijn onderlinge gevechten en infecties de belangrijkste oorzaken voor de overlijdens. Van de acht sterfgevallen in de vorige week zijn er bijvoorbeeld vier te wijten aan een virale infectie. Andere leeuwen kwamen om door een protozoaire ziekte, die verspreid werd door teken.

Vasavada ontkende dat het hondenziektevirus de boosdoener was. In 1994 roeide dit virus in het Serengeti Reserve in Tanzania nog bijna duizend leeuwen uit.

Quarantaine
Vijf leeuwen in het Indiase park krijgen nog een behandeling. Meer dan dertig andere werden naar een verzorgingscentrum gebracht, ze bevinden zich in quarantaine.

Het Gir-park is opgericht om de Aziatische leeuw voor uitsterven te behoeden. In 2013 liepen er nog amper twintig exemplaren rond, in 2015 was dat aantal gegroeid tot 523.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ingrid mertens

    Arme dieren! RIP

  • Jan Van Overveldt

    kloppen jullie getallen in 2013 amper 20 en in 2015 al 523. Dan heb je zuivere inteelt met degeneratie verschijnselen...In hondenkwekerijen gebeurd net hetzelfde, krijg je dieren die amper 6 maanden oud worden en doodgaan.