In dit park werden de afgelopen 60 jaar bijna 70 lichamen ontdekt

Kos
Leakin Park in Baltimore lijkt een stadspark zoals er duizenden bestaan in de wereld. 485 hectare groen waar joggers de benen strekken, kinderen spelen en verliefde koppels gaan wandelen. Toch hangt er een donkere schaduw over het stukje groen in de Amerikaanse staat Maryland: sinds 1948 werden er bijna zeventig lichamen gedumpt.

In 1968 werden de lichamen van vier jonge kinderen gevonden in Leakin Park.

Larry (9) en Matt Jefferson (5), Louis Hill (10) en Lester Watson (10) werden op brutale wijze omgebracht door de 18-jarige Reginald Vernon Oates. Een van de slachtoffers was onthoofd, bij een ander kind ontbraken de handen.

Eerste lichaam ontdekt in 1948
Het eerste stoffelijk overschot werd midden vorige eeuw gevonden. Het slachtoffer was de 13-jarige Richard Truman.

Hij werd per ongeluk doodgeschoten door Robert Clayton Wright (15). De tiener panikeerde en verstopte het lichaam, niet wetende dat tientallen criminelen later zijn voorbeeld zouden volgen.

De teller staat intussen op 68 stoffelijke overschotten.

Leakin Park wordt momenteel onder de aandacht gebracht door 'Serial'. Dat tv-programma onderzoekt de moord op Hae Min Lee. Het lichaam van de populaire tiener werd in 1999 ontdekt. Sinds de vondst werden er nog twintig andere stoffelijke overschotten opgeduikeld.

In het tv-programma vertelt een persoon: "Als een moordenaar hier een lichaam begraaft, is de kans groot dat die op een ander lijk botst."

Alle lugubere vondsten in één kaart
Ellen Worthing, een van de arbeiders die instaat voor het onderhoud van het park, is zo in de ban van de geschiedenis dat ze alle lugubere vondsten in een kaart goot. Ze maakte ook een lijst van alle moordzaken. Nu ja, alle zaken die tot nu toe aan het licht kwamen...