Ga naar de mobiele website
^ Top

In dit gezin is iedereen transgender en ze zijn allemaal van geslacht aan het veranderen

Shirley, Joshua, Daniel en Mason (v.l.n.r.).
Twitter Shirley, Joshua, Daniel en Mason (v.l.n.r.).
Een gezin met twee kinderen uit Queen Creek in de Amerikaanse staat Arizona heeft verteld over hoe het aan een opmerkelijke transitie bezig is. De moeder is in de overgang om man te worden, de vader om vrouw te worden en ook de kinderen van 11 en 13 jaar zijn van geslacht aan het veranderen.

Het was vorig jaar dat alles in gang werd gezet. Daniel Harrott (41) – die geboren werd als vrouw – vond toen eindelijk de moed om zich te outen als transman, nadat zijn dochter Joshua (13) – die geboren werd als jongen – gevraagd had of ze bij de meisjesscouts mocht gaan. Ook zijn zoon Mason (11) – geboren als meisje – vertelde intussen van geslacht te willen veranderen.

Make-up

“Ik hoorde plots voor het eerst de term ‘transgender’ vallen”, aldus Daniel, die het grootste deel van zijn bestaan als vrouw leefde. Hij trouwde met een man en werd moeder van twee kinderen, maar het voelde nooit echt juist aan. Hetzelfde gold voor de vrouwenkleding en make-up. “Toen ik opzocht wat ‘transgender’ betekende, besefte ik dat zowel ikzelf als mijn kinderen trans waren. En ik was het al mijn hele leven geweest. Ik knipte meteen mijn haar en ging mannenkleren kopen en dat voelde veel beter aan. Ik stond voor de spiegel in mijn slaapkamer en dacht: ja, dit is perfect, dit ben ik.” (lees hieronder verder)

Daniel en Mason.
Facebook Daniel en Mason.

Kort daarna ontmoette Daniel transvrouw Shirley Austin (61), die geboren was als man. Dat gebeurde bij een vereniging die ondersteuning biedt aan ouders van transkinderen. Shirley was daar vrijwilliger en op een punt in haar leven dat ze dacht dat ze voor altijd alleen zou blijven. Ook zij was eerder al getrouwd geweest. “De mensen die ik graag zag, aanvaardden me niet zoals ik was. Waarom zou dat veranderen? En daarom besloot ik maar met een vrouw te huwen. Dat ging niet goed.”

Verloofd

Met Daniel was het anders. Het klikte tussen de twee en intussen zijn ze verloofd. “Het was bevrijdend, omdat ik wist dat ik eindelijk mezelf kon zijn. Daniel en de kinderen begrepen me”, vertelt ze. “Ze weten wat ik heb meegemaakt omdat ze het zelf ook hebben ervaren. We kunnen elkaar helpen.” (lees hieronder verder)

Facebook
Facebook

“Ik voel het net zo aan”, vult Daniel aan. “Ik word graag gezien. Gewoon zoals ik echt ben. Ons hele gezin is intussen in transitie. Het is een beetje alsof we voor het eerst echt leven. Mijn kinderen worden wie ze altijd hebben willen zijn. Joshua vertelde me dat ze 6 of 7 was toen ze besefte dat ze trans was.”

Oma

Daniel denkt dat hij niet de eerste transpersoon is in zijn familie. “Ik denk dat het 100 jaar geleden al het geval was”, vertelt hij. “De zus van mijn oma kleedde zich als man. Dat irriteerde mijn oma en daarom was ze altijd heel strikt met haar dochter, mijn moeder. Ze zorgde dat ze altijd heel vrouwelijk gekleed was. Mijn moeder gaf me die les door: ‘het is niet oké om je mannelijk te kleden. Je moet een meisje zijn. Zo ben je nu eenmaal geboren’, klonk het altijd. Gelukkig ligt dat nu achter me.”

Facebook59 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • gustaaf guldentops

  al goed dat zot zijn niet zeer doet,het komt natuurlijk weer uit amerika.zijn er feitelijk nog normale mensen,ik heb daar mijn twijfels over.dat wordt een uitstevend ras.

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Alleen hun goudvis is en blijft holebi.

 • guido vermeyen

  vroeger op de foor te zien (mits betaling) : de vrouw met de baard, iedereen moest zien, terwijl dat simpelweg de truken van de foor waren....je kan het zo zot niet meer bedenken of de mensen beginnen eraan.en het is ook trendy nietwaar, je komt in de gazet en je bent (tijdelijk) te kijk gezet.....zo zot als een deur.

 • Eida Lam

  En als ik mijn kinderen niet met het automatisch boormachien laat spelen, wil dat niet zeggen dat ik intollerant ben tegenover boormachines! Enkel dat ik inzit met mijn kinderen!

 • Eida Lam

  Toch wel Tamara! Ze doen wel iemand kwaad, hun twee kinderen! Want noch jij, noch iemand anders gaat mij of mijn kat ooit wijsmaken dat die niet voor de volle 100% beïnvloed werden door hun ouders. En al zeker als ze die koters op hormoonblokkers zetten ... heb jij ooit eens de bijsluiter gelezen van die ondingen?!

Meld een bug