In dit Franse dorp mogen honden niet blaffen

Puppy, blaffende hond
Shutterstock Puppy, blaffende hond
De gemeente Feuquières in de Noord-Franse Oise-streek heeft een drastische maatregel genomen om klachten door hondengeblaf te vermijden. Het bestuur besloot dat honden niet langer kabaal mogen maken door te blaffen. Anders riskeert het baasje een boete van 68 euro.

Op 5 februari vond een opvallende gemeenteraad plaats in Feuquières, een Noord-Franse gemeente met 1.400 inwoners. “Mogen honden nog blaffen of niet?”, zo luidde de vraag. Een stemming wees uit dat er een verbod zou komen.

“Met dit decreet krijgen we de gelegenheid om een geldboete op te leggen als er klachten komen over blaffende honden”, legt burgemeester Jean-Pierre Estienne uit. “Er was steeds meer sprake van conflicten tussen buren door het kabaal. Er was ook al een petitie opgestart.”

Volgens de lokale pers vrezen de bewoners nu dat het gedrag van hun honden voortaan meteen zal beboet worden. Voor een blaffende hond riskeren baasjes nu een boete van 68 euro.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johanneke Arkema

  68 euro per hond? per keer dat ie blaft? Kan dan aardig oplopen, zo krijg je de asiels nooit minder vol. niemand durft een hond te nemen...

 • Johanneke Arkema

  Gut o gut....ze hebben weer eens iets verzonnen. En huilende babies en krijsende kinderen en geluid bij inkomende berichten vanal die mobiele telefoons/tablets, I pads en ga zo maar door, met hun eigen belachelijke tunes....ook allemaal beboeten dan.

 • Lindsay Schellekens

  Een hond blaft ook wel eens om te waarschuwen voor een indringer of van blijdschap tijdens het spelen.... Hoe erg voor de hondeneigenaren

 • Karel Delcroix

  goeie zaak dat de baasjes boeten voor hun slecht opgevoede honden... hetzelfde zou moeten gebeuren met ouders en slecht opgevoede kinderen

 • irene van impe

  Hoe langer hoe onnozeler : OK, als een hond zonder ophouden blaft, maar hij mag ook van tijd tot tijd zijn stem laten horen.