In deze Franse stad rekruteert IS bij de vleet en zwaaien islamisten de plak: alle slagers zijn halal, enkel mannen op café

AFP
In een kleine Franse stad nabij Parijs hebben de integratie-inspanningen van de overheid grandioos gefaald. Islamisten zetten er vandaag de toon. In het enige café in het centrum blijven alleen mannen over. Alle slagers zijn halal. Het is de Europese rekruteringshoofdstad van IS. Gematigde moslims voelen zich er niet langer thuis. Twee journalisten van de Franse krant Le Monde deden een jaar lang research. Dit zijn hun ontstellende bevindingen.

Wanneer je Trappes vanuit de lucht bekijkt, dan je zie je dat de stad in de groene achtertuin van Parijs ligt. Maar het is een enclave van armoede, die wordt omgeven door welvarende uitlopers van de hoofdstad. De stad is omsloten door een wereld waarmee ze niets gemeenschappelijks heeft.

Nochtans heeft de stad vele bekende zonen voortgebracht. Denken we maar aan acteur Omar Sy van de Franse kaskraker 'Intouchables' of voetballer Nicolas Anelka die ondertussen moslim geworden is en voortaan als Bilal Abdul Salam door het leven gaat en in Saoedie-Arabië woont. Maar ook 67 andere zonen van Trappes haalden de krantenkoppen. Zij sloten zich aan bij IS in Syrië. En zo groeide Trappes uit tot de Europese rekruteringshoofdstad van de terreurgroep.

De verslaggevers van Le Monde wilden oorspronkelijk een verhaal over immigratie vertellen maar de maatschappij die ze hebben aangetroffen, tartte elke verbeelding. In Trappes zijn de islamisten de baas en die nieuwe realiteit laat zich in alle geledingen van de maatschappij voelen.

Je hebt 25% van dit artikel gelezen
169 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Paul Clercq

  Het is de fransen hun eigen fout ,ze hadden maar voor Marie Lepen moeten stemmen en niet voor die socialitische marionet

 • Paul De Smet

  Als je het mij vraag, schuld van de media of de regering. Eerlijk gezegd neig ik naar media. Het kan niet zijn dat welke regering ter wereld dan okk dit zou toelaten.

 • Jeff Smulders

  het verdrag van Straatsburg van 1975 gesloten met parlementsleden van de EEG spreekt boekdelen. Onder druk van de OPEC is er toen chantage gepleegd i.v.m. de oliecrisis. Het verdrag geeft aan dat de Islam prioriteit heeft boven welk ander geloof dan ook. Frankrijk is de bakermat voor een burgeroorlog die zich tzt. over Europa zal uitbreiden veroorzaakt door de EU en de kortzichtigheid van de EU politici het falende bestuur van EU wanbestuurders en zakkenvullers.

 • Philippe Schoonheere

  Dit is het nieuwe Europa.

 • Johan Maes

  Het is een zéér spijtige zaak maar de geschiedenis herhaalt zich en we zullen een burgeroorlog krijgen welke ook al eens heeft plaatsgehad 500 jaar geleden, en onze politici, welke over de beste informatie beschikken en hun geschiedenis moeten kennen, slapen verder. Ik vindt het HEEL ERG voor de generatie na ons !!!!