In België gezochte man (29) gevat in Italië na bezoek aan liefje

EPA
De Italiaanse politie is erin geslaagd om een voortvluchtige man (29) te vatten die door het Belgisch gerecht gezocht werd. De man zou een kopstuk zijn in een netwerk van mensenhandelaars. De politie kon hem arresteren toen hij een bezoekje bracht aan zijn vriendin.

Verscheidene Italiaanse media berichten dit weekend over de aanhouding. Tegen de man – die van Albanese origine is – werd door ons land een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. Hij zou een van de spilfiguren zijn in een Albanees netwerk van mensenhandelaars dat onder meer in België opereerde. Het zou illegale immigranten uit voornamelijk Afrika en Azië naar Europa gesmokkeld hebben en dure transfers geregeld hebben vanuit België naar het Verenigd Koninkrijk.

Radar

De man verdween echter van de radar van het Belgisch gerecht. De politie ontdekte daarop dat hij een partner had en de vrouw bleek sinds twee maanden in het Italiaanse Monteroni D’Arbia te wonen, een kleine gemeente in de provincie Siena. Daar huurde ze een huis.


De Italiaanse carabinieri gingen ervan uit dat hij vroeg of laat zijn vriendin zou opzoeken en kregen gelijk. (lees hieronder verder)

De carabinieri schaduwden de vrouw geduldig en dit weekend was het zover. De man daagde effectief op en de Italiaanse militairen konden hem in de boeien slaan.

Er wordt verwacht dat hij nu aan België zal worden uitgeleverd. Op de feiten waarvan de verdachte beschuldigd wordt – en die niet gespecifieerd worden – staat volgens de Italiaanse media een celstraf die kan oplopen tot 20 jaar.




24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Urban Vyaas

  Een boogscheut van Albanië, dat geen uitleveringsverdrag heeft met België. Niet moeder's slimste dus.

 • marc de Volder

  Carabinieri zijn geen militairen maar is de Italiaanse Rijkswacht.

 • Polutnik Ronald

  Dat hij verdween van de radar van het Belgisch gerecht is heel normaal , en dat die mensensmokkelaar naar België komt is in het voordeel voor hem . Want dan is hij op de kortste keren vrij nadat hij eerst een hotelregime heeft gehad in de gevangenis .

 • Ludo Hermans

  Italië, hou hem aub ginder, geef hem een nuttige straf! Kennen jullie Geens, dan weet je dat hij morgen hier weer vrij is!

 • Tyana Cornelis

  dat ze hem maar vlug daar berechten en laten zitten dan