In 2018 al twee aanslagen verijdeld in Frankrijk

Franse agenten patrouilleren bij de Eiffeltoren in Parijs.
REUTERS Franse agenten patrouilleren bij de Eiffeltoren in Parijs.
De Franse autoriteiten hebben sinds begin dit jaar twee pogingen tot aanslagen verijdeld, één gericht tegen een sportief evenement en één tegen militairen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb vandaag gezegd.

Het ging om aanslagen die werden verijdeld in het zuiden en het westen van het land, aldus nog de minister. Er werden personen opgepakt en opgesloten, die eerder al werden gevolgd. Het is door dat laatste dat de aanslagen verijdeld konden worden, aldus nog de minister. Details over de doelwitten wou de minister niet kwijt. 

In 2017 werden zeventien pogingen tot aanslagen verijdeld.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb (R).
afp De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb (R).9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Volgende keer zullen ze, op uw aanraden, de aanslagen eerst laten gebeuren, en dan optreden, Rik Connaerdt

 • johny daneels

  Haal gauw nog wat bootjes op de Middellandse zee, de volgende daders zitten er meer dan waarschijnlijk op, dank u...Wir schaffen das

 • bert paulussen

  Arthur Houben: de nagel op de kop! Boenk erop!

 • lut vanhyfte

  Tsja, en als je dan gisteren de namen moet vernemen van ministers onder Leterme 1 die via dat 'veiligheids'comité een latere terrorist terughaalden uit Irak...

 • Rik Connaerdt

  Er is altijd iets dat ik bijzonder vreemd vind: als die aanslagen verijdeld zijn, hoe weten de autoriteiten dan dat ze plaats zouden vinden? Is het niet beter om 'mogelijke' voor de 'aanslagen' te zetten? Is het niet aanmatigend dat politie- en veiligheidsdiensten zich op de borst kloppen voor iets dat nooit zal plaatsvinden?