Immigranten die zorgkosten niet kunnen betalen, mogen VS niet in

Beeld ter illustratie, grensovergang El Chaparral in Tijuana, Baja California, Mexico.
AFP Beeld ter illustratie, grensovergang El Chaparral in Tijuana, Baja California, Mexico.
Immigranten die vanaf 3 november de Verenigde Staten willen binnenkomen, moeten kunnen aantonen dat ze genoeg geld hebben om hun eigen medische kosten te betalen, of dat ze binnen 30 dagen na aankomst een zorgverzekering hebben. Wie dat niet kan, komt er voorlopig niet in. President Donald Trump heeft gisteren een proclamatie ondertekend waarin dat staat.

"Het Amerikaanse zorgsysteem heeft al problemen genoeg door ongedekte zorg. De regering heeft het erger gemaakt door duizenden vreemdelingen toe te laten die op geen enkele manier hun zorgkosten kunnen betalen", aldus Trump in de verklaring. "Immigranten die dit land binnenkomen, moeten het zorgsysteem en daarmee de Amerikaanse belastingbetaler niet meer met stijgende kosten opzadelen”, zei de president.

Het Witte Huis verduidelijkt dat de regeling betrekking heeft op mensen die een visum willen krijgen, en dus niet slaat op asielzoekers. Ook zullen kinderen vrijgesteld worden van de regeling. Concreet zullen “aanvragers van immigratievisa moeten aantonen dat ze binnen de dertig dagen na aankomst in het land gedekt zullen zijn door een ziekteverzekering of de financiële middelen hebben om voor de medische kosten te betalen”.

De regering-Trump maakte in het verleden al duidelijk dat ze werk wil maken van een migratiesysteem “op basis van verdienste”. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frank triolet

  Groot gelijk

 • Marleen Sauvillers

  Zo moet bij ons ook zonder geld kan je niet imigreren. De gewone man vult de kas van de cociale zekerheid. Het ocmw en een leefloon zijn tijdelijke hulpmiddelen. Voor een inkomen moet men gaan werken.

 • Elke De Vos

  Wat nogal logisch is.

 • Jim Schumann

  Goede zaak.

 • Patrick Voet

  Prima idee. Gratis bestaat niet, en alle immigratie kosten laten betalen door de hard werkende belasting betaler is behalve niet ethisch, financieel niet houdbaar.