Illegale immigratie vanuit Mexico sterk gedaald onder Trump

AP
In het eerste jaar van de regering onder de Amerikaanse president Donald Trump is de illegale immigratie over de Amerikaanse zuidgrens vanuit Mexico volgens het ministerie van Binnenlandse Veiligheid duidelijk afgenomen. De grenspolitie heeft iets meer dan 300.000 mensen langs de ruim 2.000 kilometer lange grens opgepakt, dat is ongeveer een derde minder dan een jaar daarvoor, aldus het ministerie vandaag in Washington.

"We hebben historisch lage cijfers gezien dit jaar, een daling van bijna 30 procent", zei staatssecretaris Ronald Vitiello. Maar er heerst toch bezorgdheid over dat het aantal minderjarigen, dat alleen of zonder begeleiding van een volwassene de grens oversteekt, weer is gestegen. 

Sinds Trump aan de macht is, treden de grensautoriteiten harder op. Sinds zijn ambtsaanvaarding op 20 januari zijn er 110.000 arrestaties verricht, bijna 33.000 meer dan een jaar daarvoor. Alleen al 796 van hen zijn lid van de beruchte misdaadbende MS-13. De VS bestrijden aan hun zuidgrens vooral de drugscriminaliteit en illegale, grensoverschrijdende wapenhandel.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Vangossum

  Trumpie kan na het verlagen van de belastingen- peanuts voor de gewone burger en middenklasse, bingo voor de rijken- ook dit op zijn palmares schrijven. Nu nog de sociale zekerheid voor de armen en minderbegoeden afschaffen. (Obamacare) Hij is goed bezig.

 • Sharon Debeul

  Waarom zouden Mexicanen hun shootings ontvluchten naar de USA met eveneens mass shootings ? Het is gewoon niet veilig in the great US.

 • robin verfaille

  De positieve resultaten volgen elkaar op.Trumps beloftes worden desondanks de enorme tegenstand v de democraten gerealiseerd.De belatingsvermindering is er ook al door.enz......

 • Marinus Morsink

  Zo"n man missen wij in Europa .

 • Michiel Wouters

  Het is inderdaad nieuwswaardig. Een politieker (alhoewel) die doet wat hij belooft. Klinkt effectief ongeloofwaardig.