Illegaal overlijdt na val uit rijdende vrachtwagen op Nederlandse snelweg

De snelweg A29 werd afgesloten na het ongeval. Het verkeer werd later omgeleid.
Rijkswaterstaat De snelweg A29 werd afgesloten na het ongeval. Het verkeer werd later omgeleid.
Op een snelweg nabij de Nederlandse grootstad Rotterdam is vanochtend rond 11.00 uur een persoon uit een rijdende vrachtwagen gevallen of gesprongen. De persoon is ter plekke overleden aan zijn of haar verwondingen, meldt de politie. De vrachtwagen was gevuld met acht illegalen, waarschijnlijk allen afkomstig uit Eritrea.

De traumahelikopter moest worden ingezet bij het ongeval op de A29 aan het knooppunt Hellegatsplein. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek het slachtoffer al te zijn overleden. Een woordvoerder van de politie kon niet bevestigen of het om een man of een vrouw gaat.

De vrachtwagen is afkomstig uit Roemenië. De chauffeur is aangehouden en wordt verdacht van mensensmokkel. Hij wordt gehoord. De precieze toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht. De aangetroffen personen uit de vrachtwagen zijn opgevangen op het bureau.

Door het ongeval is de A29 in de richting van Rotterdam tot circa 15.30 uur afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Moerdijkbrug. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.