IJsberenjong in Berlijn plots overleden

Facebook
Een ijsbeerwelp die 26 dagen geleden geboren werd in de Berlijnse zoo Tierpark is plots gestorven. Op nieuwjaarsdag verkeerde het dier nog in goede gezondheid, maar vanmorgen zagen de verzorgers via de bewakingscamera dat het niet meer bewoog.

"We wisten dat de mortaliteit bij jonge dieren de eerste weken erg hoog is, maar toch zijn we neerslachtig en maakt het ons verdrietig", klinkt het bij verzorger Florian Sickes.

"We moeten nu de beelden van de bewakingscamera evalueren en wachten op het autopsieverslag", voegt directeur Andreas Knieriem toe. De kleine ijsbeer zou normaal gezien in de lente aan het publiek voorgesteld worden.

Opnieuw slecht nieuws
De dood van het diertje is opnieuw slecht nieuws voor mama Tonja. Fritz, een andere welp van haar die geboren werd in november 2016, stierf onverwacht in maart vorig jaar. Hij was de eerste ijsbeerwelp die in het Duitse dierenpark geboren werd in 22 jaar. 

In 2006 werd in Berlijnse dierentuin Zoologischer Garten Berlin ook een ijsbeertje geboren: Knut. Dat dier werd door een verzorger opgevoed en stal al snel de harten van vele Duitsers. Knut overleed toen het vier jaar oud was.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ingrid mertens

    Dieren horen in vrijheid, niet in een gevangenis!! RIP lieve beer !

  • Jacques Heirman

    Triestig het wilt maar niet lukken in de dierenparken.

  • Sven Kerstens

    Gered van een ellendig leven in een gevangenis. Arme dieren...