Hulporganisaties lanceren actie tegen ergste hongersnood sinds einde WOII

Amper negen maanden oud is dit meisje uit Somalië, en op sterven na dood. De mama van Sacdiyo Mohamed ontvluchtte de droogte in het zuiden van het land en reisde met haar dochtertje naar Mogadishu, in de hoop dat de artsen nog iets voor haar kunnen doen.
AP Amper negen maanden oud is dit meisje uit Somalië, en op sterven na dood. De mama van Sacdiyo Mohamed ontvluchtte de droogte in het zuiden van het land en reisde met haar dochtertje naar Mogadishu, in de hoop dat de artsen nog iets voor haar kunnen doen.
Consortium 12-12 lanceert dinsdag een oproep ten voordele van de slachtoffers van hongersnood in Zuid-Soedan en dreigende hongersnood in Somalië, Jemen en Nigeria. "In totaal zijn 20 miljoen mensen vandaag bedreigd met zware ondervoeding. Volgens de Verenigde Naties is dit de ergste humanitaire crisis sinds 1945", luidt het in een persbericht.

Oorzaak van de hongersnood zijn gewapende conflicten, klimaatfactoren en extreme armoede. De leden van het consortium, dat zijn Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Plan België en UNICEF België, zijn aanwezig in de landen en doen al het mogelijke om de bevolking te helpen.

Een humanitaire actie die een antwoord wil bieden aan zulke omvangrijke en diepgaande en complexe crisissituatie, vraagt om een gezamenlijke en gecoördineerde aanpak, luidt het. Consortium 12-12 heeft dus haar rekeningnummer geactiveerd. Giften kunnen gestort worden op BE19 0000 0000 1212.

Meer informatie staat op de website www.1212.be, waar individuen, groepen of instellingen ook giften kunnen doen en benefietacties kunnen opzetten.

Home - Consortium 12-1211 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kelly Bernaert

  Dat ze eens hun geld gebruiken om hun volk te redden of te helpen in de plaats van wapens en kogels

 • Raf C

  Het lijkt erop dat Europa het OCMW is van de wereld. Het is erg zeer erg maar stop de oorlogen er is geld genoeg maar wordt verkeerd uitgegeven. En niets mis verstaan de corruptie al wat wordt ingezameld blijft te veel in handen plakken van die, die het niet nodig hebben.

 • Tom Caers

  Sonja wij helpen de mensen in België ook. Kvind uw reactie beneden alle peil

 • brigitte vandevelde

  Afrika is inderdaad een rijk land aan grondstoffen geen gebrek en corrupte mensen is er ook geen gebrek. Doe daar eerdt iets aan voor er weer geld wordt gevraagd dat in twee paar handen blijft plakken

 • Niko

  Dat hulporganisaties tot 70% vd middelen in eigen zakken steekt heeft er ook veel mee te maken.