Huisdieren van Skripal overleden na de gifaanslag

Yulia en de kat van Sergei
Facebook Yulia en de kat van Sergei
Het Britse departement voor Milieu, Voedsel en Plattelandszaken heeft laten weten dat de huisdieren van Sergei Skripal gestorven zijn. Twee cavia's en een kat zijn omgekomen tijdens het onderzoek naar de vergiftiging van de Russische ex-spion en zijn dochter Yulia.

Het huis van Skripal werd tijdens het politie-onderzoek naar de vergiftiging van de man en zijn dochter afgesloten. Volgens Scotland Yard kwamen ze daar voor het eerst in contact kwamen met het gif. De hoogste concentratie van de toxische stof werd op de voordeur gevonden.

De huisdieren van de man werden daarbij opgesloten, en pas enkele dagen na de aanval kon een dierenarts het pand betreden. De twee cavia's waren op dat moment jammer genoeg al overleden door een gebrek aan water, en de kat was in zo'n slechte toestand dat besloten werd om haar te euthanaseren. "Die beslissing werd genomen in het belang van het dier en zijn welzijn", klinkt het. Waarom de dieren niet sneller uit het huis werden gehaald, is niet duidelijk.

Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • tony dethier

  't zal de schuld van de Russen weeral zijn !

 • Karel Flanders

  Tot zover hun theorie dat het gif in de ventilatie van hun wagen zat. Dat cavia's en een kat na 2 dagen geen water te hebben dood zijn, moet je niemand wijs maken.

 • Martine Rochtus

  Ocharme die onschuldige Mooie beestjes ....waarom konden ze die er niet eerder uithalen ...zucht

 • Jan Moerentorf

  en dat in de UK? Dit gaat nog een staartje krijgen.

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Alle gaia wat nu ?