Huisbaas razend nadat huurster (20) zijn kat laat ontsnappen

MaRicMedia/Tom van der Put
In Nederland is een conflict om een ontsnapte kat afgelopen nacht uitgelopen op een bedreigende situatie voor de politie. Agenten moesten in een woning in het centrum van Breda hun pistool trekken nadat een 68-jarige man hen bedreigde met een vleesmes. De politie slaagde erin de man te overmeesteren en aan te houden.

Bij de politie kwam rond middernacht een melding binnen dat een 20-jarige vrouw niet meer welkom was in haar kamer. Ze had de kat van de huisbaas laten ontsnappen en daar was hij ontzettend boos over. De jonge vrouw wilde gisteravond wat spullen uit haar kamer halen, maar mocht van de eigenaar niet naar binnen. Nadat de agenten haar verhaal hadden aangehoord, liepen zij naar de voordeur van de woning.

Bovenaan de trap in het pand troffen zij een man en een vrouw aan. De man hield een vleesmes in zijn rechterhand, hield dat vervolgens dreigend boven zijn hoofd en riep “kom dan” naar de agenten. 
Om de situatie niet verder te laten escaleren, trokken de agenten hun pistool en sommeerden ze de bewoner het mes te laten vallen. Hij luisterde niet en liep terug zijn woning in.

Even later kwam de man zonder mes weer naar buiten, waarna hij aangehouden werd. Daarop is de man naar het politiebureau gebracht. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rene Dannau

    een kat is een vrij dier tot het onder een auto beland een die niet weet wat buiten is heeft daar geen probleem mee ik heb er 5 en ze gaan nooit buiten en volgen me overal in huis behalve door de buitendeuren.

  • Guy De Smet

    Een kat is een vrij dier en moet niet opgesloten worden. Ze kunnen dan beter diene huisbaas opsluiten, curieus wat die daar zou op zeggen.

  • johanneke li

    een kat voelt aan wanneer het elders beter is! anders komt ze wel terug