Huisartsen in Nederland als ‘maanmannetje’ op huisbezoek

Archief
ANP Archief
Huisartsen die in Nederland een patiënt met corona-achtige klachten thuis gaan bezoeken, hullen zich daarvoor de komende tijd geheel in beschermende pakken. Alleen met muts, bril, masker, beschermpak en overschoenen komen ze binnen bij iemand die hoest, niest of verkouden is en niet naar de praktijk kan komen.

Volgens huisartsenpraktijk De Schakel in Nijmegen verkleden de dokters zich al op de praktijk. Geheel beschermd rijden ze naar de patiënt. Het ‘maanmannetjespak’ gaat pas bij terugkeer op de praktijk weer uit. Op die manier proberen de huisartsen niet alleen te voorkomen dat ze besmet raken, maar ook dat ze het virus bij de patiënt naar binnen brengen.
De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) ziet dat steeds meer huisartsenpraktijken ook een aparte locatie inrichten voor patiënten met klachten die op een coronabesmetting zouden kunnen wijzen. De arts die op de aparte locatie werkt, draagt volgens de LHV ook de hele dag beschermende middelen. "Dat is een protocol dat nadrukkelijk wordt voorgeschreven", aldus de LHV.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.