Huis van Afgevaardigden VS stemt voor stopzetting militaire steun aan Saudi-Arabië in Jemen

De vermoorde journalist Jamal Khashoggi.
AFP De vermoorde journalist Jamal Khashoggi.
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waarin de Democraten de meerheid hebben, heeft vandaag een resolutie goedgekeurd die president Donald Trump oproept om de steun stop te zetten aan de coalitie onder leiding van Saudi-Arabië die actief is in de oorlog in Jemen. 

In december keurde de door de Republikeinen gedomineerde Senaat de resolutie al goed met een kleine meerderheid. Omdat sindsdien een nieuw Congres zetelt, moet het hogerhuis zich opnieuw over de tekst buigen.

De steun aan Saudi-Arabië, dat in Jemen al sinds 2015 strijd voert tegen de Houthi-rebellen, is sinds de moord op de journalist Jamal Khashoggi in het Saudische consulaat in Istanbul fel omstreden. Volgens onder meer Turkije en de Amerikaanse inlichtingendiensten zou de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman de opdrachtgever van de moord geweest zijn.

Bekijk ook:

Een vader probeert zijn zwaar ondervoede dochtertje de fles te geven in Hodeida in Jemen. Sinds het uitbreken van de burgeroorlog in Jemen in 2015 zijn al zo'n 85.000 kinderen onder de vijf jaar overleden door hongersnood en ziekten.
AP Een vader probeert zijn zwaar ondervoede dochtertje de fles te geven in Hodeida in Jemen. Sinds het uitbreken van de burgeroorlog in Jemen in 2015 zijn al zo'n 85.000 kinderen onder de vijf jaar overleden door hongersnood en ziekten.
Een man zoekt tussen de resten van een gebouw dat kapotgeschoten is door de Saudiërs in de Jemenitische hoofdstad Sanaa.
AFP Een man zoekt tussen de resten van een gebouw dat kapotgeschoten is door de Saudiërs in de Jemenitische hoofdstad Sanaa.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Kleinmond

  een goede raad, blyf uit die woestynlande weg, wy hebben daar niks verloren en wy moeten veral petrol onafhankelik worden, klaar

 • guy perain

  Eindelijk!!

 • paul snemmel

  verhuur dan de basissen aan de Russen of Chinezen

 • Ronny Biesen

  Maar de 100 miljard deal met wapenverkoop blijft geldig. dus alles om niets. Saudi blijft de grootste terroristenstaat met Trumps hulp.

 • Dieder De Brende

  Maar deze kroonprins leeft gerust verder en zonder vervolging, dus alle heisa voor niets.