Huis van Afgevaardigden verwerpt poging om president Trump af te zetten

REUTERS
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vandaag met een overweldigende meerderheid een poging verworpen om de procedure ter afzetting van president Donald Trump op te starten, zo heeft de conservatieve zender Fox News gemeld.

Het Democratische Congreslid Al Green diende twee artikels in ter impeachment van het staatshoofd. In een toespraak noemde hij Trump "ongeschikt" voor het ambt en beschuldigde hij de Republikeinse bewoner van het Witte Huis van "zware misdrijven".

Er waren 364 stemmen tegen een procedurele maatregel rond de resolutie en 58 Democraten stemden voor. Daarmee was de resolutie van de baan.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Didier VandeVyver

  nog wat te vroeg voor een impeachment, hij moet de kans krijgen om nog veel meer om zeep te helpen tot de resultaten van zijn geknoei irreversibel zijn geworden

 • André Van Laethem

  Links, Democraten het zijn 2 betekenissen voor het woord Dictatoriale regimes. Met 1 voordeel, zij zelf zien het gelukkig nog niet zo. Trump is een kapotte staat aan het herstellen via een managermentaliteit. Wie niet presteert gaat er uit. Bij de democraten was het simpeler (ik heb een postje voor jou). Omdat dit niet meer kan staan ze op hun achterste poten.

 • Christiaan Goethals

  De schade die Trump nu aanricht zal in de volgende jaren duidelijker merkbaar worden. Binnen 4 jaar zijn de republikeinen teruggedrongen tot een minderheid in de senaat.

 • Benny Marcelo

  Waar is de tijd dat Amerika kenner Soenens voorspelde dat Trump nooit president kon worden. Nadien voorspelde dat Trump zou afgezet worden. Wordt het niet eens tijd om een echte Amerika kenner naar ginder te sturen i.p.v. ne rooie rakker.

 • ronny verachtert

  wanneer gaan ze die trump eens eindelijk het zwijgen op leggen ze moeten gewoon doen als bij JFK , direct gedaan met zijn gezever en zijn dikke leugens