Huis ontploft live op tv in de VS

Spectaculaire televisie gisteren in de Verenigde Staten. Daar was in de vooravond de ontploffing van een woning live op tv te zien. Een nieuwshelikopter filmde de explosie in de oostelijke staat New Hampshire. De zender was ter plaatse nadat op de plek een politie-agent was doodgeschoten en de woning in lichterlaaie stond.

Agenten kregen in de namiddag een oproep binnen over een familieruzie in Brentwood. Een 48-jarige politieman die ter plaatse kwam, werd doodgeschoten. De vermoedelijke schutter is de 47-jarige zoon van de eigenaar van het huis. Volgens lokale media liet de dader vermoedelijk het leven bij de ontploffing. De vader, een man van 86, werd in het ziekenhuis opgenomen, aldus een getuige.

De zoon zou de woning, die volledig in de as werd gelegd, in brand hebben gestoken. Buurtbewoners werden korte tijd geëvacueerd. Bij de explosie raakte ook een ander huis beschadigd. De oorzaak van het zwaar uit de hand gelopen conflict is nog onduidelijk, maar volgens getuigen waren er dikwijls woorden tussen de vader en zoon.