Huawei schrapt veel banen in VS

Huawei kampt met de gevolgen van de ban op het bedrijf door de Amerikaanse overheid.
REUTERS Huawei kampt met de gevolgen van de ban op het bedrijf door de Amerikaanse overheid.
Het Chinese technologie- en telecomconcern Huawei is van plan veel banen te schrappen bij zijn activiteiten in de Verenigde Staten. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden met kennis van de zaak. Huawei kampt met de gevolgen van de ban op het bedrijf door de Amerikaanse overheid.

De jobs sneuvelen naar verluidt bij het onderdeel Futurewei Technologies, dat zich bezighoudt met onderzoek en ontwikkeling. Er werken ongeveer 850 werknemers bij die divisie met vestigingen in staten als Texas, Californië en Washington. Het zou gaan om het verlies van honderden arbeidsplaatsen, aldus de bronnen.

Washington heeft Huawei op een zwarte lijst gezet omdat het bedrijf een gevaar voor de nationale veiligheid zou vormen. De VS verdenken Huawei van nauwe banden met de Chinese overheid en betichten het bedrijf van spionagepraktijken. Inmiddels hebben de Amerikanen gezegd de sancties tegen Huawei wat te versoepelen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • George Baaths

  Ik geef ze groot gelijk

 • Roel Mick

  Marianne, dan moet u uw iPhone ook wegsmijten. Apple spioneert veel meer en ook Google, IG,.. doen niks anders. Amerîkanen spioneren het meest

 • Peter Janssens

  Trump een heel stabiel genie !

 • Patrick Voet

  Pure concurentie vervalsing van de US. De consument krijgt uiteindelijk de rekening gepresenteerd met minder keuze en duurdere prijzen. Google en de Amerikaanse sociale media bedrijven hebben mij al meer bespioneerd dan Huawei. Hoe ik dat weet? Als ik iets opzoek op het internet achtervolgen ze mij met reclame voor het product dat ik heb opgezocht.

 • Hans Benoit

  En terecht,een hoop werklozen erbij,dat zal ze leren de economische politieman van de wereld te willen zijn.