Hoverboard ontploft onder bed van kinderen en zet stacaravan Belgisch gezin in brand

Volgens de brandweer ontplofte de lithiumbatterij van een hoverboard, waarna er brand ontstond.
Shutterstock Volgens de brandweer ontplofte de lithiumbatterij van een hoverboard, waarna er brand ontstond.
Twee meisjes van 7 en 10 jaar hebben de schrik van hun leven meegemaakt toen de batterij van het hoverboard dat onder hun bed lag, ontplofte. Seconden later stond de stacaravan van het Belgisch gezin op een camping in Frankrijk in brand.

Het drama gebeurde woensdagnacht op een camping in Sables-d’Olonne, een badplaats aan de Atlantische oceaan in het westen van Frankrijk. Rond 1 uur was er een kleine explosie, waarna er brand ontstond in de stacaravan. Volgens de brandweer was het de lithium-batterij die het vakantieverblijf in brand zette.

Ook de politie kwam ter plaatse. Zij loven de moed van de jonge meisjes. “Ze verlieten meteen de kamer en verwittigden hun vader, die met een brandblusser het vuur doofde.” Hij kreeg hulp van een bewaker en een andere vakantieganger.
“Dankzij de snelle reactie van alle betrokkenen, vielen er geen gewonden”, meldt de politie. De kamer waar de batterij ontplofte is wel beschadigd. Het gezin, met vijf kinderen tussen 8 maanden en 17 jaar oud, kreeg een nieuwe plaats op de camping.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Van Rompaey

    idem voor auto's en fietsen ???

  • Geert Landsman

    Lithium-Ion batterijen zijn bommen, je kan net zo goed een potje nitroglycerine gaan schudden voor de lol.