Hoteleigenaar daagt meer dan 1.000 slachtoffers van schietpartij Las Vegas voor de rechtbank

Mensen betuigen de laatste eer aan de slachtoffers van de schietpartij in Las Vegas.
EPA Mensen betuigen de laatste eer aan de slachtoffers van de schietpartij in Las Vegas.
De eigenaar van het beroemde Mandalay Bay hotel in Las Vegas heeft een rechtszaak aangespannen tegen meer dan 1.000 slachtoffers van de schietpartij vorig jaar waarbij 58 mensen omkwamen.

Stephen Paddock (64) opende op 1 oktober 2017 het vuur op honderden festivalgangers vanuit zijn kamer op de 32ste verdieping van het Mandalay Bay hotel voordat hij zelfmoord pleegde. In zijn kamer troffen de politiediensten een enorm arsenaal aan wapens aan.

De hotelkamer van schutter Stephen Paddock.
EPA De hotelkamer van schutter Stephen Paddock.

MGM Resorts International, de eigenaar van het bewuste hotel, is naar eigen zeggen niet uit op geld maar roept deze rechtszaak in het leven in een poging om niet aansprakelijk gesteld te worden en elke (schade)claim van slachtoffers te kunnen verwerpen.

"Wij zijn in geen enkel opzicht aansprakelijk voor wat er is gebeurd", meent MGM Resorts International. De hoteleigenaar zegt dat de ingehuurde veiligheidsfirma werd gecertificeerd door het Departement van Binnenlandse Veiligheid en daardoor is beschermd tegen aansprakelijkheid door een federale wet uit 2002.” 

MGM beweert stellig dat die bescherming dan ook geldt voor het hotel zelf omdat het de veiligheidsfirma heeft ingehuurd. Een woordvoerder van MGM zei in een verklaring dat men "geen geld eist van de slachtoffers maar dat men met hen meeleeft".

Het Mandalay Bay hotel
Photo News Het Mandalay Bay hotel

"Schandalig"

Robert Eglet, de advocaat van enkele slachtoffers noemde de rechtszaak al "schandalig" en "onethisch". "Het is gewoon heel triest dat ze zich tot dit niveau verlagen", verklaarde hij. 

Volgens de advocaat wil MGM de rechtszaak naar één federale rechtbank halen in plaats een juridisch steekspel te beginnen voor vele kleinere rechtbanken omdat dit de kans zou vergroten dat de onderneming uiteindelijk zegeviert. "Ik heb nog nooit zoiets schandaligs gezien", besloot de advocaat.

REUTERS44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean West

  annie dupont Een bezoeker vertrekt van een oprit van een huis en rijd een persoon op het voetpad dood volgens uw redenering is de eigenaar van het huis dan verantwoordelijk want hij heeft niet gekeken of er een voetganger afkwam.

 • Herman Van Cauter

  @ Dupont & Shraudry : jullie zijn duidelijk geen zelfstandigen en hebben ook geen kaas gegeten v/h hotelwezen ! Het is niet aan een hotel om politie te spelen, hun enige job is een comfortabel verblijf met een goede service aan hun klanten te bieden ! Al de rest is advocatenzever !

 • Manten Kalle

  In Amerika zijn er advocaten die gespecialiseerd zijn in het bundelen van dergelijke klachten. Verliezen ze, dan hebben ze pech gehad. Winnen ze, dan strijken ze 30% van de totale schadevergoeding.

 • rudolf jacobs

  Het is zekfs al doorgedrongen to vlaanderen,hier weten sommige vrouwen ook al van plukken van amerikanen ,verkeerde kleur van lippenstift als cadeau en ze stappen al naar de rechtbank om echtscheiding zolang dieje pee mer genoeg kan afdokken ,en hier de grote bv uithangen

 • Charel Ockx

  Dank u Chris Deckers dit is een zeer grote nagel en er boenk op, en zeker omdat wijzelf geen enkel verweer meer mogen hebben tegen mogelijke agressie.