Horrorgolf breekt zijn nek waarna Lee (37) overlijdt voor de ogen van zijn kinderen

Lee Dingle met zijn gezin
rv Lee Dingle met zijn gezin
Een vader van zes kinderen is onverwachts overleden na een vreselijk ongeval in de Amerikaanse staat Noord-Carolina. De 37-jarige Lee Dingle bevond zich afgelopen donderdag in het water toen een krachtige golf zijn nek brak. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lee was met zijn kinderen aan het spelen op het strand van Oak Island toen het onheil toesloeg. Een horrorgolf wierp hem omver waarna hij heel hard met zijn hoofd op het zand werd gesmakt. Hierdoor brak zijn nek. Zijn keel zwol vervolgens zodanig op dat zijn hersenen geen zuurstof meer kregen.

De kinderen van Lee zagen het allemaal voor hun ogen gebeuren. “Sommige helden - inclusief onze kinderen - probeerde hem te redden”, schreef zijn echtgenote Shannon in een post op haar blog. Onbekenden zwommen naar Lee en trokken hem op het droge. Reddingswerkers snelden ter plaatse. “Maar wat ze ook probeerden, niets kon hem nog redden. Hij herstelde niet meer van die initiële kwetsuur.” 

De toegewijde vader dacht altijd aan de anderen. In een laatste daad van onbaatzuchtigheid werden zijn organen en weefsel gedoneerd. Zo hielp de man na zijn dood 55 mensen. Familie en vrienden schrokken er niet van. Dit was hoe hij was. Dit was Lee Dingle.

“Ik ontmoette Lee toen ik 18 was en hij 19. Nu heb ik van hem moeten afscheid nemen op zijn 37ste, schreef Shannon. “Ik wist niet dat het mogelijk was dat ik me tegelijkertijd zo geliefd en zo eenzaam kon voelen.”

Lee was een fantastische vader voor hun zes kinderen, waaronder vier kinderen die het koppel had geadopteerd. “Ik weet niet hoe het verder moet zonder Lee, maar ik moet er leren mee omgaan. Ik had alleen gehoopt dat ik dit nooit had moeten doen”, besloot zijn echtgenote.

Een inzamelactie via GoFundMe leverde op een paar dagen tijd al ruim 244.000 dollar (omgerekend 218.000 euro) op voor het getroffen gezin.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peke Stoemp

  daar word je pas stil van...

 • WILLIAM TAELMAN

  Veel sterkte aan fam en vrienden

 • Josée Horemans

  Sterke aan familie en vrienden

 • Edwine Van der Hoeven

  Verschrikkelijk, nog zo jong en zijn jonge vrouw en 6 kinderen moeten verder zonder hun geliefde. Hoe wreed kan het noodlot toch zijn ! ❤️

 • gerrit marcoen

  Oh, zo erg!