Hooligans Racing Genk betrokken bij massale vechtpartij in Nederland, politie lost schot

De politie kwam massaal ter plaatse en pakte vijf relschoppers op.
Screenshot YouTube Mijnstreeknieuws De politie kwam massaal ter plaatse en pakte vijf relschoppers op.
Tijdens een massale vechtpartij in het Nederlandse Sittard heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. Tientallen hooligans van voetbalclubs PSV Eindhoven en Fortuna Sittard gingen met elkaar op de vuist in en rond een café aan de Limbrichterweg. De ‘gastheren’ konden daarbij rekenen op de steun van hooligans van Racing Genk. Beide harde kernen onderhouden al langer een vriendschapsband. Vijf verdachten van 17 tot 29 jaar uit Eindhoven en België zijn opgepakt.

“Rond 22.20 kwam er een melding binnen dat er een grote vechtpartij plaatsvond in een café. Terwijl agenten onderweg waren, verplaatste de vechtpartij zich naar buiten. Tientallen mensen gingen met elkaar op de vuist”, laten de Nederlandse ordediensten weten. “Toen politie in grote getale arriveerde, vluchtte een aantal mensen in auto’s en wilden ze vervolgens wegrijden. Agenten gingen er achter aan, waarop een auto stopte. Terwijl een agent de inzittenden wilde controleren, gaf de bestuurder gas en wilde hij inrijden op de agent, waarop die een waarschuwingsschot loste. De bestuurder en inzittenden werden daarop opgepakt.” 

Archiefbeeld van verbroedering tussen harde kernen Fortuna Sittard en Racing Genk.
RV Archiefbeeld van verbroedering tussen harde kernen Fortuna Sittard en Racing Genk.

Tijdens de vechtpartij werden verschillende auto’s en heel wat straatmeubilair vernield. De precieze aanleiding van de vechtpartij is niet bekend. Vorig weekend troffen PSV en Fortuna Sittard elkaar nog in de Nederlandse Eredivisie. Eindstand 5-0. Racing Genk won gisteren de topper in onze eerste klasse tegen Standard (2-0).

Volgens de burgemeester van Sittard, Sjraar Cox, was er sprake van een georganiseerde aanval door de PSV-supporters. Dat zij hij voor de camera van de Nederlandse regionale zender L1. “Een groep van 50 tot 60 mannen, in ieder geval in het zwart geklede personen, stonden hier bij elkaar. En ze hebben een aanval uitgeoefend op een groep mensen hier bij het café.”

Vlag in brand

“Dat schijnen mensen te zijn geweest van PSV”, gaat Cox verder. “Het was blijkbaar een reactie op het feit dat vorige week hier een vlag van PSV in de fik gestoken is. Een reactie op een eerdere handeling.” Daarnaast spreekt Cox ook over supporters van Genk. “Er waren mensen van Genk ook bij. Heel vreemd, want ik heb vanmorgen gezien dat Genk ook gevoetbald heeft, dus ik ben benieuwd welke personen dat waren.”
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Peeters

  Overdreven en dit zijn geen supporters, alleen maar relschoppers en daar zijn alle redenen goed voor te beginnen

 • François Vande Wynckel

  Dat gebeurd enkel bij voetbal. Waarom daar zoveel aandacht aan geven als er zoveel mooiere sport te zien is? Die verschillende soorten van sport worden dan nog zo erg ondergewaardeerd dat het niet meer eerlijk is tegenover die echte atleten.

 • François Vande Wynckel

  Dat gebeurd enkel bij voetbal. Waarom daar zoveel aandacht aan geven als er zoveel mooiere sport te zien is? Die verschillende soorten van sport worden dan nog zo erg ondergewaardeerd dat het niet meer eerlijk is tegenover die echte atleten.

 • maurice snelders

  Effectieve straffen uitspreken daar in Nederland. Laat zien dat justitie bij jullie beter werkt dan hier.

 • Dirk Pieters

  Sterk als je als redactie zo kan schrijven; Volgens de burgemeester van Sittard, Sjraar Cox, was er sprake van een georganiseerde aanval door de PSV-supporters. Dat zij hij voor de camera van de Nederlandse regionale zender L1.