Hoogst mogelijke celstraffen voor Franse twintigers die 3 bejaarden vermoordden

Een rechtbank in de Franse regio Allier heeft twee twintigers tot de hoogst mogelijke straffen veroordeeld voor het martelen en vermoorden van ouderen (beeld ter illustratie).
Getty Images/iStockphoto Een rechtbank in de Franse regio Allier heeft twee twintigers tot de hoogst mogelijke straffen veroordeeld voor het martelen en vermoorden van ouderen (beeld ter illustratie).
Een rechtbank in de Franse regio Allier heeft twee twintigers tot de hoogst mogelijke straffen veroordeeld voor het martelen en vermoorden van ouderen. Een van de daders (21) kreeg levenslang opgelegd, zijn 20-jarige handlanger verdwijnt voor dertig jaar achter de tralies. Hij was minderjarig op het moment dat ze de misdrijven pleegden.

De mannen pleegden de moorden in 2017 in de plaats Montlucon. De slachtoffers waren drie ouderen: Ginette en Massimo Degl'Innocenti (85 en 71 jaar) en de 74-jarige Jeannine Ponce. Zij werden dood teruggevonden in hun woningen.

De daders zijn niet alleen niet schuldig bevonden aan moord en marteling, maar ook aan een groepsverkrachting. In de nacht waarin ze Ponce om het leven brachten, vergrepen ze zich ook aan een jonge vrouw. Ze misbruikten haar in het bijzijn van haar partner.

De mannen, Zaki A.T. en Dailami A., toonden geen emotie toen ze de uitspraak hoorden. Ze hadden schuld bekend en vertelden dat ze onder invloed waren van drank en drugs toen ze de misdrijven pleegden. Ze wilden naar eigen zeggen geld stelen van de ouderen, maar maakten slechts een klein bedrag buit.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Thyssen

  Echt Franse namen toch ? Weer van het zelfde laken een broek maar dat mag men niet meer zeggen zeker ?

 • Dirk Thyssen

  Echt Franse namen toch ? Weer van het zelfde laken een broek maar dat mag men niet meer zeggen zeker ?

 • Guy Van Severen

  De straf kan niet lang genoeg zijn !!!!!!

 • maurice snelders

  Goed gelezen Belgische justitie. Dat is wat anders dan jullie gepamper he.

 • ANN LIMBOS

  Daar kunnen ze WEL straffen. Geen kan er eens op stage gaan.