Hoofdverdachte in zaak Maddie McCann vrijgepleit van ontvoering en moord op Duits meisje (11)

De autoriteiten hebben nagetrokken of Christian Brückner  iets te maken had met de ontvoering, verkrachting en moord op Claudia Ruf (11).
Bild/DPA De autoriteiten hebben nagetrokken of Christian Brückner iets te maken had met de ontvoering, verkrachting en moord op Claudia Ruf (11).
De Duitse hoofdverdachte voor de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Maddie McCann dertien jaar geleden in Portugal is vrijgepleit in een andere ontvoerings- en moordzaak. Dit meldt Bild.

In juni maakte de Duitse Justitie verrassend bekend de 43-jarige Christian Brückner ervan te verdenken Maddie te hebben ontvoerd en te hebben gedood. De man zit in de gevangenis van Kiel voor een drugsmisdrijf. 

De autoriteiten hebben nu ook nagetrokken of hij in Duitsland iets te maken had met de ontvoering, verkrachting en moord op Claudia Ruf, een elfjarig Duits meisje uit Grevenbroich dat in 1996 dood werd teruggevonden. Ook die zaak veroorzaakte veel ophef. Maar volgens een door Bild geciteerde politiewoordvoerder is Brückner niet de dader. Hij is niet in Grevenboich geweest en een DNA-vergelijking leverde niks op.

Vervroegde vrijlating

Volgens het magazine Der Spiegel heeft Brückner een tweede keer om vervroegde vrijlating in de drugszaak verzocht. Die straf loopt op 7 januari af en de man had per 7 juni reeds twee derde daarvan uitgezeten. Vorige week trok hij een eerste verzoek tot vervroegde vrijlating in, omdat hij volgens zijn advocaat zijn vertrouwen in de rechtbank van Braunschweig was verloren. De raadsman zegt dat een andere rechtbank bevoegd is, die van Kiel waar B. gevangen zit.

Volkstuintje

Volgens de Britse krant Daily Mirror zou de Duitser in een volkstuintje in Braunschweig een kelder hebben gebouwd. Brückner had daar van april 2013 tot 2016 een huisje, terwijl hij een kiosk in het wat verder gelegen Hannover uitbaatte. 

Ook in Hannover had hij een volkstuintje, dat de gerechtelijke diensten vorige week hebben doorzocht. Daarbij is een geheime kelder gevonden. Of er nog iets is gevonden dan wel waarnaar men precies zocht is niet geweten.

Bekijk ook: Heeft Brückner ook een slachtoffer gemaakt in ons land?

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • raf de geyter

    Zoals al gezegd: het is geen doetje, maar ook een klusjesman: geld rapen waar het kan. En ja, hij gaat meer uitgespookt hebben dan we al van hem weten, maar de Mc Canns lopen rustig verder rond, zoals in het Arabisch gezegde: "de honden blaffen maar de karavaan trekt verder".

  • nicole desseyn

    Ze zullen dat bazeke nog niet kunnen pakken voor de moord op Maddy

  • Don Tessers

    Hij, Brückner is dus niet schuldig aan ontvoering + moord op Duits meisje, dan lopen er meerdere type Brückners rond deze aardkloot.